Koncert: Macy Gray

24. 5. 2009
Macy Gray (foto: Fotografija /www.myspace.com/macygray)
Fotografija /www.myspace.com/macygray

Ljubljanske Križanke se bodo 27. maja zibale v prepletu soula in r'n'b-ja.

V prestolnico, v sklopu evropske turneje, prihaja en izmed najbolj prepoznavnih ženskih vokalov Macy Gray.

Pevka z neverjetnim glasom bo zbrani publiki, poleg znanih hitov, predstavila še aktualen, peti album The Gray Life. Prvi singel z novega albuma bo "Slap A Bitch".

Ne smemo pozabiti na album Big, katerega je, po štirih letih premora, izdala leta 2007 skupaj z glasbenikom Will.I.Am-om.

Album je sestavljen kot pripovedka, ki zrcali pevkine lastne izkušnje zadnjih nekaj let - soočanje s težko ločitvijo (Finally Made Me Happy, Shoo Be Doo, Get Out), preizkušanje v vlogi matere samohranilke (What I Gotta Do, Okay), njeni spomini na stare dobre čase (Ghetto Love, Glad You're Here), življenje v upanju, da bo našla tistega pravega (One) in da se bosta skupaj postarala (Slowly). Besedilo za pesem Okay, katere osrednja tematika je starševstvo, sta napisala Will.I.Am in Justin Timberlake, v čemer je moč najti ironijo, saj sta bila oba glasbenika vzgojena v družini brez očeta.

Leta 1999 je doživela preporod s pesmijo I Try, katera ji je prinesla tudi najbolj priznano glasbeno nagrado Grammy za najboljšo žensko pop izvajalko. Poleg opevanega hita pa ne smemo mimo skladb kot so Finally made me happy, Still, Do something in Sexual Revolution.

A glasba ni vse, kar odlikuje to enainštiridesetletnico. Macy se pojavi kot gostujoča igralka v filmih in televizijskih serijah, ustvari lastno modno kolekcijo HUMPS, ustanovi glasbeno šolo M. Gray Music Academy ter pomaga žrtvam, katere je prizadel orkan Katrina, z humanitarno organizacijo One by One.

Novo turnejo te izjemne temnopolte glasbenice evropski mediji označujejo kot nekaj, kar publika še ni doživela. Za vstopnico bo potrebno odšteti 39 evrov, več informacij pa na eventim.si.