Kulturni napovednik, od 21. do 28. novembra

21. 11. 2007

V Ljubljani in Mariboru se je zaključil 18. ljubljanski mednarodni filmski festival – LIFFe, že 24. novembra pa se začenja Festival gejevskega in lezbičnega filma, ki bo poleg prestolnice potekal tudi v Kopru in v Celju. Festival, ki bo potekal do 1. decembra, velja za najstarejši tovrstni v Evropi.

FILM

Od četrtka (22. novembra) dalje si lahko v kinematografih po Sloveniji ogledate film Elizabeta: Zlata doba s Cate Blanchett v vlogi znamenite britanske kraljice. Ogledate si lahko tudi slovenski film Instalacija ljubezni, ki je bil tudi del programa letošnjega LIFFe, če pa si želite akcije, vas bo na velikih platnih od četrtka dalje zabaval Clive Owen v filmu Postreli jih. Premiero bo doživel tudi film Nadzor o kratkem življenju pevca skupine Joy Division.

GLASBA

V četrtek (22. novembra) bo v ljubljanski Cvetličarni koncentriral Bajaga s skupino Instruktori, istega dne pa bo Cankarjev dom obiskal kitarist in pevec z Zelenortskih otokov Tcheka. V soboto (24. novembra) bo ljubljanska Cvetličarna bržkone privabila ljubitelje elektronske glasbe, saj bo tam koncentriral priznani DJ James Zabiela, istega dne pa bo v Kongu hotel & casino zapel Gibonni. V torek (27. novembra) bo svoj novi album v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma predstavila popularna Neisha.

ODER

V četrtek (22. novembra) v ljubljanskem Gleju ne spreglejte prve uprizoritve drame Vincent River provokativnega londonskega dramatika Philipa Ridleyja. V nedeljo (25. novembra) bo v ljubljanski Festivalni dvorani na ogled predstava Tango Seduccion, na kateri bo plesalec in koreograf Gustavo Russo z dvajsetimi najboljšimi plesalci tanga gledalce s pomočjo zanimive mešanice klasičnega baleta, tradicionalnega tanga ter sodobnega plesa popeljal v plesno pravljico.

RAZSTAVE

V ljubljanski Galeriji Hest bodo v ponedeljek (26. novembra) otvorili razstavo politično angažiranih slik Petra Štrovsa – Sveto.

ELLE PRIPOROČA

  • Od 22. novembra dalje v kinematografih po Sloveniji - film Instalacija ljubezni. Komična drama o ljubezni in umetnosti, film v filmu, ki niha med iluzijo in resničnostjo ter gledalcu neprestano spodnaša tla pod nogami. Za kamero je stala Maja Weiss, pred njo pa Bernarda Oman, Igor Samobor in drugi.

  • 25. novembra ob 20. uri v Festivalni dvorani - Tango Seduccion. Plesni spektakel s prvovrstnimi plesalci. Predstava je sestavljena iz dveh delov, ki bosta gledalce ponesla v 19. stoletje v Buenos Aires, v domovino tanga.

  • 27. novembra ob 20.30 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma - nastop Neishe, ki bo v družbi starih skladb predstavila tudi tiste s še čisto svežega albuma.

Fotografije promocijski material