Lady GaGa - prva v glasbi, prva v modi

22. 4. 2011
Lady GaGa - prva v glasbi, prva v modi

Born This Way je album, ki nadaljuje spektakel glasbe, mode, izraznosti in seksualnosti te izjemne popovske ikone, ustvarjene po meri naše zabave.

Svet je zelo nestrpno pričakoval novi album kontroverzne Lady Gaga in ta neučakanost je bila popolnoma razumljiva.

Gaga zdaj ni več le glasbenica, njena podoba je postala kulturna ikona, je novodobna Madonna, ki ruši družbene paradigme in postavlja nove trende.


In medtem ko so eni čakali na njen novi zvok, so drugi v pripravljenosti na šok. Na novo modno zapoved.

Na novo serijo videospotov, ki bodo brisali meje med spoloma in potiskali nabildane manekene v visoke petke, promovirali ogrinjalo iz polarnega medveda, s še vedno pritrjeno glavo, in nadaljevanje senzacij, ki jih je Lady Gaga sprožila tudi v živo – od valjenja iz velikanskega jajca za nastop na podelitvi grammyjev do Franc Fernandezove strašljive obleke iz mesa.

Naravna rjavolaska, ki jo poznamo izključno kot blondinko, je vsekakor postavila nove trende. Prvi singel z novega albuma Born This Way nosi isti naslov in je s podobnostmi Madonninemu singlu Express Yourself iz leta 1989 svojevrsten poklon dolgoletni kraljici popa. Album je tipično svojevrsten v tematikah ljubezni, politike in religije.

Nova glasba pomeni tudi novi videz.


V videospotu pesmi Born This Way velja pravilo, da za Lady Gaga ni nič prekičasto. Zato si nadene ne enega, temveč kar dva ozka trakova, ki ji objemata baročno visoko pričesko in sta izdelana iz 18-karatnega zlata ter posuta z barvitimi kristali Swarovski. Trakove je izdelala Alexis Bittar, sicer izbrana za najboljšo oblikovalko modnih dodatkov leta 2010 in obenem podpisnica pod maškaradno črno masko z zlatimi špicami, ki jo je Gaga nosila za obisk muzeja moderne umetnosti v New Yorku.

Dodaten posladek za oči pa je razgaljena Gaga, odeta le v seksi bikini, izdelan iz usnja in svile, zamisel Leanne Brooke, ki je ljubiteljem dominacije poznana pod znamko Obey My Demand. Gaga si kot glasbena trendsetterka, ki že spet naskakuje vrhove lestvic, pač ne sme privoščiti nič manj kot le najboljše, najnovejše in najbolj drzno. Takšno jo imamo namreč najrajši.


Darjo Hrib, fotografija promocijsko gradivo