Lana Del Rey, glamurozna "gangstrska Nancy Sinatra"

5. 2. 2012

Kamor koli se obrnete, tam je Lana Del Rey, eno najbolj vročih imen na glasbenem prizorišču ta hip.

Pred dnevi je izšel debitantski album Born to Die pevke s pravim imenom Lizzy Grant, ki se je preimenovala v Lano Del Rey, si nadela oznako "gangstrske Nancy Sinatra" in zaslovela s singlom Video Games, za katerega je sama ustvarila videospot in ga poleti objavila na YouTubeu.

Omenjeni spot ima do danes skoraj 26 milijonov ogledov, single pa je zavzel prvo mesto po prodaji v trgovini iTunes v številnih državah, med drugim v Veliki Britaniji, Avstraliji, na Nizozemskem in v Franciji.

Status obetavne pevke, ki so ji ga po izidu singla Video Games nadeli glasbeni kritiki, je Lana utrdila s pesmijo Born To Die. Videospot je predstavila sredi decembra, do danes pa ima že prek 18 milijonov ogledov.

Osvaja tudi modni svet

"Moje pesmi so poklon pravi ljubezni in divjemu življenju," pravi 25-letnica, ki navdih za pesmi išče pri Davidu Lynchu, črnobelih filmih iz 50. let, Coney Islandu in hiphopu. Njen glasbeni okus je precej raznolik: od Elvisa Presleyja prek Nirvane do Britney Spears in Eminema.

Lepi Lani, ki trenutno prisega na slog filmskih div starega Hollywooda, se obeta tudi uspešna manekenska kariera, saj je pred kratkim podpisala pogodbo z agencijo Next, pod okriljem katere so številna slavna imena. Njeno glasbo predvajajo tudi na modnih revijah in jo vabijo na dogodke uglednih modnih hiš.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc