Michael Fassbender, tip s posterja za velike punce

25. 7. 2012
Michael Fassbender se je rodil leta 1977 v Nemčiji: njegova mama je irskega, oče pa nemškega rodu. Foto: Profimedia

Igralec, ki osvaja tako s talentom kot z videzom, svoje vloge izbira po instinktu. In, roko na srce, težko se mu je upreti.

Vitek igralec nemško-irskih korenin in prodornih svetlo modrih oči je svet osvojil leta 2009 v drami Lakota, v kateri je dokazal, da ni le privlačen, temveč sposobnih velikih fizičnih prilagoditev kot tudi nabrušenega izražanja čustev.

Preteklo leto je bilo vsekakor njegovo z Jane Eyre. Sposobnost zavidljivega razpona vlog je dokazal z igro močnega mutanta v blockbusterju Možje X: Prvi razred, odvisnika od seksa v zelo hvaljeni drami Steva McQueena Sramota in slavnega psihoanalitika C. G. Junga v intrigantski drami Davida Cronenberga Nevarna metoda.

Enega izmed najbolj iskanih aktualnih igralcev, ki izmenično nastopa v art filmih in blockbusterjih, lahko zdaj v kinematografih gledamo v znanstvenofatnastičnem spektaklu Ridleyja Scotta Prometej.

Čeprav, kot pravi, ni nadarjen za glasbo, po duši ostaja roker, drži pa se ga imiž strastnega nočnega žurerja in osvajalca ženskih src. Po Zoe Kravitz namreč greje posteljo soigralki iz filma Sramota Nicole Beharie.