MS MR: Na hitri poti do svetovne slave

18. 2. 2013
MS MR: Na hitri poti do svetovne slave

Koliko vloženega truda je potrebno, da opozoriš nase? Glasbenemu duetu MS MR iz New Yorka ni bilo treba storiti veliko.

Lansko poletje sta izdala svoj prvi singel Hurricane dobesedno v vakuum. Nista pošiljala promocijskega gradiva, nista organizirala intervjujev in novinarskih konferenc, svoj singel sta opremila le s hitrim videokolažem in ga naložila na splet. Blogerji in glasbeni kritiki so bili navdušeni ter so skupino razglasili za zelo posebno, celo za potencialno superzvezdo.

Potem so se začeli mediji razburjati. Kdo sta MS MR? »Nisva nameravala ostati pod krinko,« zagotavlja gospodična (MS) v paru, Lizzy Plapinger. »Hotela sva le, da glasba in videoposnetki govorijo sami zase.« Toda gospod (MR) Max Hershenow pravi: »Da ostaneš skrivnosten, zahteva veliko dela.«

Odkar sta se razkrila, delujeta tako kot vsaka konvencionalna skupina – prirejata nastope, dajeta intervjuje in izdajata cedeje, čeprav čisto po svoje. Oktobra lani je Candy Bar Creep Show postal prvi EP, ki je bil izdan prek platforme za blogiranje tumblr.

Spoznala sta na kolidžu, ko je Lizzy ustanavljala Neon Gold Records, butično založbo, ki je med drugim izdala tudi glasbo skupine Marina and the Diamonds. Njuna glasba je odlična in se uvršča v pokrajino eteričnih tonov Lane Del Rey, Bat For Lashes in skupine Florence + the Machine.

Vse, kar zadeva MS MR, deluje lahkotno, tudi njuno ime. »Lahko si ga zapomniš, nima določenih asociacij in lepo je videti zapisano,« pravi Max. Album dua pričakujemo pomladi.