Nagrada za utrinek s Philips Fashion Weeka!

12. 3. 2013
Philips Fashion Week oktober 2012.

Med zmagovalnimi posnetki natečaja Slovenia Press Photo 2013 se je znašla tudi fotografija Mira Majcna, ki jo je posnel na drugem Philips Fashion Weeku. Oglejte si jo na tej povezavi.

Nagrado za najboljšo fotografijo leta je prejel Šimen Zupančič za fotografijo iz novembrskega protesta v Ljubljani, nagrado za najboljšo reportažo pa Luka Dakskobler za reportažo o deklici Barbari, ki trpi za hudo obliko cerebralne paralize.

Žirija mednarodno priznanih strokovnjakov s področij fotoreporterstva in fotografije pod vodstvom Jona Jonesa, direktorja fotografije pri reviji Sunday Times Magazine, je imela zahtevno delo, saj so slovenski fotografi na natečaj skupno prijavili 3.176 fotografij. Žirija je poleg zmagovalne fotografije in reportaže festivala izbrala tudi zmagovalce in častne omembe žirije v petih kategorijah.

Majhni, a učinkoviti detajl

Za najboljšo fotografijo v kategoriji ''kultura in zabava'' so razglasili fotografijo Mira Majcna, ki jo je posnel na drugem Philips Fashion Weeku aprila lani. ''Veseli me, da so ljudje, ki vsakodnevno vidijo ogromno fotografij, opazili ta majhni detajl,'' je za matični portal 24ur.com povedal Majcen. ''Fotografija je nekakšno pričakovanje, saj vsi čakajo, kaj se bo zgodilo, kaj se bo pokazalo. Šlo je za izziv, kako pokazati manekenko, pri čemer moraš imeti tudi nekaj sreče,'' je še povedal.



Razstava fotografij zmagovalcev in dobitnikov častnih omemb bo na ogled do 31. marca.