Napovednik: film

28. 7. 2010

Superžurer Russell Brand

Po uspešnici Pozabi Saro, s katero je angleški komik Russell Brand pridobil simpatije po vsem svetu, se z istim likom rok zvezdnika zdaj predstavlja v filmu Superžur. Pa je zaročenec Katy Perry v resnici tak razvajen zvezdnik, kot se predstavlja na platnu?

  • Kot lik Aldous Snow ima tudi 35-letni Anglež ločena starša in zapleten odnos z očetom.
  • Tudi Brand je imel težave z drogami in alkoholom (zdaj je sedem let 'čist').
  • Medtem ko rok zvezdnik v filmu praznuje desetletnico legendarnega koncerta iz leta 1999, je imel Brand šele leto pozneje (2000) prvi večji stand-up nastop, čeprav je v gledališču nastopal že pri 15 letih.
  • V filmu igra glasbenika, v resnici pa se ukvarja z igranjem in s komedijo ter z voditeljstvom (bil je tudi glas Big Brotherja); skladbo Beatlesov When I'm Sixty-four pa je posnel samo zaradi 40. obletnice albuma Sgt. Pepper's Lonely Club Band. Za film je posnel vse skladbe, ki jih poje njegov lik.
  • Kot njegov lik je bil tudi sam odvisen od seksa, in torej zelo poligamen, zdaj pa se pripravlja na poroko.
  • V filmu se pojavi veliko resničnih zvezdnikov, ki prijateljujejo z Aldousom. Tudi Russell prijateljuje z zvezdniki, za vlogo pa se je pripravljal tudi tako, da se je družil z Noelom Gallagherjem, Petom Dohertyjem, Amy Winehouse …
  • Tako kot lik je tudi sam zelo neorganiziran, zato ima okoli sebe ljudi, ki poskrbijo, da se drži dogovorov. »Pri tem, da imaš denar, je najboljše prav to, da ti ni več treba delati stvari, ki jih ne maraš, « pravi.

Russella Branda lahko od 5. avgusta vidite v filmu Superžur.

(Sonja Javornik)


Elle priporoča

Zgodba o Johnu Lennonu, biografska glasbena drama

Režija: Sam Taylor Wood

Igrata: Aaron Johnson, Kristin Scott Thomas

Film Nowhere Boy pripoveduje o tistih težavnih najstniških letih, ko je John Lennon trpel zaradi stroge tete in začel spoznavati svojo radoživo mamo; torej o manj znanem obdobju legendarnega Beatlesa.

Že na sporedu.

Odrasli, komedija

Režija: Dennis Dugan

Igrajo: Adam Sandler, Chris Rock, Salma Hayek, Steve Buscemi …

Režiser neobrzdanih komedij Zohan je zakon in Gasilca pred oltarjem združi skupino osnovnošolskih prijateljev, ki se po 30 letih znova srečajo na družinskih počitnicah. Toda njihove zelo različne družine in neobičajne življenjske navade kmalu povzročijo veliko nepredvidljivih in bolečih, toda zelo zabavnih katastrof.

V kinu od 15. julija.

Kot noč in dan, akcijska komedija

Režija: James Mangold

Igrata: Tom Cruise, Cameron Diaz

Nedolžen zmenek na slepo združi zapeljivo, naivno in predvidljivo June ter spontanega in drznega skrivnega agenta Millerja. Ona želi priti na sestrino poroko, on mora zavarovati dragocen izum, ki si ga želijo prilastiti zločinci. Nenavadni par je prisiljen združiti moči, kar povzroči zabaven kaos divje akcije.

V kinu od 29. julija.

DVD-poslastica

Komiki, komična drama

Režija: Judd Apatow

Igrajo: Adam Sandler, Seth Rogen, Eric Bana, Jason Schwartzman

Zvezdnik komedije izve, da umira. Zdravnik mu sicer priporoči alternativno zdravljenje, toda prognoza je žalostna. Žalostno pa je tudi njegovo življenje, nenadoma namreč ugotovi, da nima pravih prijateljev, avanture za eno noč pa tudi niso več zanimive. Ker mu zmanjkuje tudi idej za skeče, najame pomočnika, ki mu pomaga ne le pri poslu, temveč poskuša rešiti tudi njegovo zasebno življenje … Izvrsten film, ki vas bo nasmejal in vam dal misliti.

TV-sladkorčki

Wipeout na TV3

Medtem ko velike televizije čez poletje večinoma ponujajo že videno in se lahko le vprašamo, ali se nam nemara ponavljajo leta, tako kot so se dnevi Billu Murrayu v filmu Neskončen dan, pa imate na TV3 po angleški različici na voljo še avstralsko različico oddaje Wipeout, ki je kot nalašč za poletje. To je zabavna resničnostna oddaja, v kateri se 24 tekmovalcev pomeri v različnih disciplinah, kot so fliperji z živimi osebami, človeške topovske krogle … Nekakšne igre brez meja za novo, divjo in brezkompromisno generacijo.

Od ponedeljka do petka ob 20. uri na TV3.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc