Novo mesto ima Evrovizijo: 12. Fotopub

24. 7. 2012

Idilično zavetje Krke letos gosti že dvanajsti Festival dokumentarne fotografije Fotopub, ki ga organizira novomeški zavod LokalPatriot.

Tokrat se posvečajo predvsem prevetritvi koncepta Evrope. Novomeščani z umetniškim vodjo, Nizozemcem Chrisom de Bodejem, na čelu so letošnji festival pomenljivo naslovili Evrovizija.

Umetniški vodja pravi: "Evropa se sooča z velikimi spremembami, tako kulturnimi kot finančnimi. Beseda dneva je postala beseda na črko »K«. K kot Kriza. Mnogo je vprašanj, ki si jih zastavljamo. Nova doba. Lahko bi celo rekli obdobje ponovne vzpostavitve. Med drugim tudi same Evrope."

K preizpraševanju teh konceptov bo pripomogel pester razstavljalski program, obljubljajo organizatorji, ki dodajajo, da je  Fotopub zares prostor in čas sinergije fotografov, urednikov, teoretikov, gledalcev in ostalih oboževalcev zgodb, ki jih fotografija pove na tako svojstven način.

Le redki si še dovolijo zamuditi tako intenziven, topel in zabaven festival kot je Fotopub, so še dodali, zato le obiščite Novo mesto do sobote, 28. julija, ko dolenjska prestolnica diha s fotografijo.

Več o dogajanju v okviru festivala najdete tukaj.