Popotovanje na Luno v barvah in z AIR v ušesih

11. 2. 2012
Pri nastajanju albuma so sodelovali tudi vokalistka Victoria Legrand (Beach House) in dream-pop zasedba Au Revoir Simone. Foto: Astralwerks

Le Voyage Dans La Lune (Popotovanje na Luno), klasični črno-beli nemi film režiserja Georgesa Mélièsa iz leta 1902, je poleg prenovljene barvne podobe dobil novo glasbeno podlago dua AIR.

Ta 16-minutni film imajo mnogi za eno najpomembnejših del v filmski zgodovini in velja za prvega, v katerem je bila uporabljena tematika znanstvene fantastike, vključno s posebnimi učinki.

V želji, da bi več kot sto let staremu filmu v prenovljeni podobi, v kateri je dobil tudi barve, dali sodobno zvočno noto in dosegli novo občinstvo, so se snovalci obrnili na duo AIR (Nicolas Godin in Jean-Benoit Dunckel). Sestavila sta avtorski soundtrack, ki je doživel premiero na projekciji filma v Cannesu maja lani in naletel na odličen odziv.

Zdaj je njun sedmi studijski album Le Voyage Dans La Lune izšel pri zalobži Astralwerks. Posebna izdaja, ki je na voljo v omejenem številu (70 tisoč izvodov), vključuje tudi DVD (ali digitalni prenos) prenovljene različice filma.