Popovska zvezdnica namesto balerina

22. 8. 2011
Popovska zvezdnica namesto balerina

Iz danske prestolnice nas spektakularna šestindvajsetletnica Nanna Øland Fabricius z novim singlom opozarja na drugi studijski album, ki je obenem tudi njena prva uradna predstavitev svetovnemu občinstvu.

Nadela si je umetniško ime Oh Land, izdala isto­imenski album in za aktualni singel Sun of a Gun posnela vrhunski vi­deo­spot. V njem združi snežno vzdu­šje z modernimi plesnimi gibi, prepletenimi s figurami klasičnega baleta. Oh Land to poletje ne smemo spregledati.

Gre za premalo izpostavljen evropski pop, brez pompoznosti in zvezdniškega blišča, brez pretiravanj in mask, le navdušujoč glas in melodija, ki si jo požvižgavamo tudi potem, ko glasba že utihne. Da lepotica iz Köbenhavna že odmeva po svetu, pričajo predvsem njeni nastopi. Ameriki se je debitantsko predstavila na oddaji Davida Lettermana, to popoletno sezono pa bo šla še korak dlje – postala je uvodni del nekaterih koncertov Katy Perry na njeni veličastni turneji California Dreams Tour po Združenih državah in Angliji.

Kljub vsemu se Nanna ne pusti ujeti v zvezdniški tretma. S prijatelji in oboževalci redno tweeta na uradni strani, kjer si privošči tudi kakšno opazko. Med boljše izume šteje iPhone, ki ji je pomagal tudi pri snemanju albuma, na katerem je celo sama odigrala večino glasbil.

Darjo Hrib