Prihajajo The Kooks!

8. 5. 2012
Foto: Kino Šiška

Za skok v vroče poletje 3. julija v Slovenijo prvič prihajajo The Kooks, "četverica kuštravcev" iz Brightona. V Katedrali Kina Šiška bodo predstavili svoj aktualni album Junk of The Heart, manjkale pa ne bodo niti stare uspešnice.

Junk Of The Heart za zasedbo The Kooks, ki se je proslavila s prvencem Inside In/Inside Out (2006) in uspeh zabeležila tudi z naslednikom Konk (2008), zaznamuje ponovno rojstvo.

Nanizali so niz vedrih in čustvenih, pa izjemno melodičnih pop biserov, ki črpajo iz širokega razpona novih vplivov od elektronske glasbe in Rolling Stonesov pa vse do bujnih godalnih kvartetov in hip hopa, so o njihovem novem albumu zapisali organizatorji koncerta.

»Naš celoten način dela se je spremenil,« pravi pevec Luke Pritchard. »Nismo več le bend, ki v prostoru zganja hrup. Precej smo napredovali in res sem ponosen na to, kar smo naredili. Na tej novi plošči so elementi vseh vrst glasbe, ki nam je bila kdaj všeč, še vedno pa vsebuje tudi naše korenine. Junk Of The Heart je povsem drugačen album in upamo, da nihče še ni slišal česa podobnega. To je veder album – za predvajanje na soncu ... «

Ne zamudite!