Unikatni nakit NIIRO na ogled na Blejskem gradu

5. 5. 2015

Vabljeni na odprtje razstave umetniškega nakita Urejeni kaos oblikovalke Rosanne Raljević Ceglar, v soboto, 9. maja, ob 18. uri, v Galeriji Stolp na Blejskem gradu.

Rosanna Raljević Ceglar je oblikovalka nakita, rojena v Pulju na Hrvaškem. Leta 1996 je diplomirala na akademiji za likovno umetnost v Benetkah (Accademia di Belle Arti di Venezia). Živi in ustvarja v Izoli. Z oblikovanjem nakita se ukvarja od leta 2002, ko je nastala blagovna znamka NIIRO (v prevodu iz japonščine rdeča).

Sleherni kos nakita, izdelan v ateljeju Rosanne Raljević Ceglar, ki si ga bomo lahko ogledali na tokratni razstavi z naslovom Urejeni kaos, je ročno oblikovan, brezčasen, eleganten in kiparsko domišljen. Avtorica kovinske žičke združuje podobno, kot bi šivala dragocene pramene, ter na tak način ustvarja miniaturna umetniška dela, samorastniške stvaritve, ki presunljivo opozarjajo na krhkost in nežnost, ujeti v trpežnost in trajnost.

Objave o njenem avtorskem delu med drugim najdemo v eni izmed najbolj prestižnih modnih revij, Vogue, v kateri so bila njena dela predstavljena celo trikrat. Poleg tega so tu še objave v kitajskem magazinu za dizajn EYES ON (2011), v italijanski reviji Vicenza jewellery (2012), v tajskem magazinu JWR (2013) itd.

S svojimi deli se je uvrstila med 50 najboljših oblikovalcev nakita na svetu, predstavljenih v knjigi Best of worldwide jewelry artists založniške hiše Kennedy (2012). Do zdaj je svoj ročno izdelani nakit predstavila na številnih razstavah doma in v tujini. V maju se bo poleg samostojne razstave na Blejskem gradu predstavila še na dveh skupinskih razstavah, in sicer v Piacenzi (Italija) in Bukarešti (Rumunija).

Razstava unikatnega nakita NIIRO bo na ogled med 9. in 31. majem, vsak dan od 8. do 20. ure

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc