Roberto Capucci v Mestnem muzeju Ljubljana

27. 3. 2008

Roberto Capucci, ikona italijanske in svetovne modne in umetniške ustvarjalnosti, se tokrat predstavlja tudi v Sloveniji!

Vznemirjenje, ki ga je s svojimi idejami in inovativnimi kreacijami povzročil z vstopom v svet visoke mode v 50-ih letih 20. stoletja vzbuja še danes, ko z modnih stez vstopa v muzejske hiše po vsem svetu. Osvobojen modnih zapovedi, je v 80-ih letih presegel meje modnega oblikovanja in se posvetil inovacijam in eksperimentiranju z dragocenimi tkaninami. Svoje obleke – skulpture razstavlja v svetovnih centrih mode v Rimu, Parizu, Milanu, New Yorku, Tokiu, Benetkah. Njegove obleke – tekstilne umetnine so del stalnih razstav najeminentnejših svetovnih muzejev: Victoria and Albert Museum in Theatre museum Covent Garden v Londonu, Kunsthistorisches Museum na Dunaju, Guggenheim Museum v New Yorku.

Tokrat prvič v Sloveniji, obiskuje Mestni muzej Ljubljana! V Turjaški palači se lahko sprehodimo med njegovimi ekstravagantnimi kreacijami. V Galeriji Vžigalica pa bodo v skicah in mojstrovih avtorskih risbah predstavljena tudi njegova zgodnejša dela od ideje do rojstva nove tekstilne umetnine.

Razstavo vrhunskega ustvarjalca Roberta Capuccija smo v času predsedovanja Republike Slovenije Evropski uniji in v letu medkulturnega dialoga pripravili skupaj z Veleposlaništvom Italijanske republike in Italijanskim inštitutom za kulturo v Sloveniji.

Kdaj? Kje?

Razstava je že odprta in si jo lahko ogledate vse tja do 18. maja 2008 v Mestnem muzej Ljubljana.

Fotografije promocijski material

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc