Rufus Wainwright spomladi v Ljubljani

28. 12. 2013
Rufus Wainwright spomladi v Ljubljani (foto: Promocijsko gradivo)
Promocijsko gradivo

V Ljubljano prihaja Rufus Wainwright, eden najzanimivejših glasbenih talentov zadnjih let. Nastopil bo v soboto, 29. marca 2014, v Cankarjevem domu.

Wainwright se bo slovenskemu občinstvu predstavil v solo različici s klavirjem. V Gallusovo dvorano prihaja v okviru promocijske turneje ob izidu njegovega novega albuma Vibrate: The Best of Rufus Wainwright.

Rufus Wainwright je nedvomno eden od največjih vokalistov, tekstopiscev in performerjev svoje generacije. Kantavtor, rojen v New Yorku, ki je odrasel v Montrealu, je v svoji bogati glasbeni karieri izdal sedem odmevnih studijskih albumov in dva 'live' albuma, vključno z grammyjem nagrajenega Rufus Does Judy At Carnegie Hall. Njegovo glasbeno ustvarjanje posega tudi na področje opere, gledališča in filma.

Slovi po izjemnih koncertih – tako tistih s spremljevalno skupino kot brez nje. Stal je že na vseh pomembnejših svetovnih odrih – od festivalskih (Glastonbury) do klasičnih (Carnegie Hall, Royal Opera House, Hollywood Bowl). Nastopal je z najbolj uglednimi orkestri na svetu (Chicago Symphony Orchestra, San Francisco Symphony Orchestra in drugi). In Rufus se je vedno in povsod izkazal kot izjemen ''showman''.  Leta 2009 je premiero doživela njegova prva opera Prima Donna, ki je navduševala občinstvo po Evropi in ZDA, Rufus pa že pripravlja novo.

Ekscentrični glasbenik je v svoji karieri sodeloval z mnogimi znanimi imeni svetovne glasbene scene. Na njegovem obširnem seznamu se znajdejo Pet Shop Boys, Shirley Bassey, Elton John, Antony, David Byrne, Joni Mitchell, Robert Wilson, Lou Reed, Boy George, Mark Ronson in Robbie Williams.

Vstopnice za ljubljanski koncert Rufusa Wainwrighta so že v prodaji.

Foto: Promocijsko gradivo

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc