Tim Etchells: Kaj je in kaj je mogoče

24. 3. 2013
Tim Etchells: Kaj je in kaj je mogoče (foto: MGML/Matevž Paternoster)
MGML/Matevž Paternoster

Razstava Kaj je in kaj je mogoče umetnika Tima Etchellsa je uvodno dejanje letošnjega festivala Exodos.

Tim Etchells, odrski, vizualni in literarni umetnik je najširšemu občinstvu znan kot vodja svetovno priznane gledališke skupine Forced Entertainment. Svoje videnje vloge in naloge sodobne odrske umetnosti bo aprila predstavil kot kurator Exodosa 2013 in kot režiser z gle­dališko predstavo Tomorrow's Parties.

Kaj je in kaj je mogoče združuje štiri Etchell­sove projekte: Živeti večno (2012), Ustavljena ura (2010), Začeti revolucijo (2010) in Prazni odri (2003), projekt, ki nastaja v sodelovanju s Hugom Glendinningom. Vse projekte druži izjemna relativnost, ki pomeni dialog med ma­terialnim in idejnim.

Prazni odri, ki kot fotograf­ski projekt nastajajo vse od leta 2003, štejejo že več kot 100 fotografij, s katerimi Etchells in njegov dolgoletni sodelavec Glendinning dokumentirata prazne odre na vseh koncih sveta in v najrazličnejših kontekstih – lokalih, konferenčnih dvoranah, amaterskih gledališčih, cerkvah, mestnih gleališčih, delavskih klubih in hotelih ...

Del Etchellsove razstave Kaj je in kaj je mogoče bo tudi manjši pravi prazni oder, ki ga bodo po svoje zapolnili Timovi gostje s področij filozofije, konceptualne umetnosti in sodobnega performansa ... služil pa bo tudi preostalemu pestremu festivalsko­galerijskemu dogajanju.

Pripravila Tadeja Jereb
Foto: MGML/Matevž Paternoster

NA OGLED V GALERIJI JAKOPIČ DO 28. APRILA