To je Slovenka, ki se je slikanja naučila z Youtube!

4. 1. 2018
To je Slovenka, ki se je slikanja naučila z Youtube! (foto: Faceboo Neža Erjavec)
Faceboo Neža Erjavec

V osnovni šoli je Neža Erjavec začela risati na papir, a je risanje opustila, dokler ni pred približno petimi leti dobila za darilo oljne barve. 

"Takrat sem spet začutila željo po slikanju. Začela pa sem se učiti kar sama, ker za oblikovanje tečaja ni bilo časa," nam je zaupala Neža, ki končuje magistrski študij mednarodnega poslovanja na Ekonomski fakulteti v Ljubljani - piše magisterij na temo prodaje umetnosti prek spleta.

Slovenija je nanjo postala pozorna, ko je na svojem Facebook profilu začela objavljati video posnetke njenega ustvarjanja. 

Posnetek Nežinega ustvarjanja si poglejte tukaj:

Kljub temu, da je diplomirana ekonomistka, Neži nikoli ni bilo žal, da se ni odločila za študij slikarstva. 

"Mislim, da bi me to manj veseliko, kot pa me zdaj. Ni se mi bilo treba učiti stvari, ki me ne zanimajo, če si samouk lahko delaš, kar hočeš. Vesela sem za vsa znanja, poznanstva, ki sem jih pridobila na fakulteti za študijsko izmenjavo, ki sem jo opravljala v mestu Lille v Franciji," je povedala Neža, ki se je svojih skilarskih veščin naučila s pomočjo Youtube.

 

A post shared by Nessa Brown Art (@nessabrownart) on

"Učila sem se skoraj samo prek Youtube. Ker je najlažje in najhitreje. Obstaja ogromno brezplačnih videov za slikanje začetniških slik, ki so prav zanimivi. Veliko sem si jih samo ogledala in poslušala nasvete, potem pa to preizkušala na platnu," je pojasnila in dodala, da je prednosti tovrstvenga učenja veliko.

 

A post shared by Nessa Brown Art (@nessabrownart) on

"Sama vidim veliko prednost v takšnem učenju, saj sem zelo hitro usvojila osnovne tehnike slikanja, si jih pa sproti seveda oblikuješ sam. Super je, ker moji najljubši youtuberji med slikanjem razlagajo tudi, zakaj dajejo neko barvo na platno oziroma nekako sproti med slikanjem pojasnjujejo naravne pojave (kako se svetloba odbija od oblakov ob sončnem zahodu, kako ob jasnem nebu ...). Nekaj časa je trajalo, da sem spoznala, kako mešati barve, da dobim pravi kontrast in želene odtenke. Sprva ne veš, saj tega iz videov ne moreš točno razbrati. Še vedno pa nisem preizkusila vseh barv, teh nešeteto. Še vedno se učim slikanja in mislim, da se ne bom nikoli nehala učiti," je še povedala.

 

A post shared by Nessa Brown Art (@nessabrownart) on

Neža sicer najraje slika naravo, nebo, oblake, njena posebnost pa po stenske poslikave, ki jih redno objavlja tudi na svojem Instagram profilu.

Za revijo Jana napisala Ksenija Sedej.

Fotografije: Instagram NessaBrownArt

Preberite še: TO sta Slovenca, ki sta ljubezen do potovanj spremenila v službo!

Priporočamo tudi: Ta iskrena izpoved Manje Stević (Plešnar) o težavah z zanositvijo, se bo dotaknila vaših src!

Novo na Metroplay: Tjaša Železnik in Franci Krevh│Najbolj pomembno je, da otroci poslušajo glasbo