Trendologija 2014, teden mode v Ajdovščini

13. 5. 2014

V ajdovskem MC Hiša mladih prirejajo že četrti teden mode zapovrstjo, katerega podnaslov je letos Trendologija in ki na edinstven način združuje modo, kulinariko, glasbo, fotografijo in oblikovanje.

Skozi ves teden bo Ajdovščina v znamenju modnih dogodkov, med katerimi velja omeniti tematski Pecha Kucha večer, na katerem bodo gostje iz sveta mode in oblikovanja na kratek in jedrnat način predstavljali svoje delovanje.

Petkov večer bosta zaznamovali glasba in kulinarika, začenši s pogostitvijo na temo »Sveže«, ki jo bosta pripravila do zdaj že dodobra prekaljena Miha Bratina – Bratinov ter Peter Bajnoci, sledil pa bo akustični koncert Severe in Gala Gjurina.

Sobotno popoldne bodo narekovali mini dogodki Vintage piknika, ki bo park ob Hiši mladih odel v Vintage look, na voljo bodo sladice, limonade ter dobra glasba, pop up frizerski salon, izmenjava vintage oblačil, gotovo pa ne gre zamuditi tudi umetniškega sejma.

Kot vsako leto pa se bo tudi letošnji teden mode zaključil z modnimi revijami. Letos je med povabljenimi nekaj že dobro znanih imen v svetu mode ter tistih, ki vanj suvereno vstopajo. Svoje kolekcije bodo predstavili Ajdin Huzejrovič, Rebeka Lovrič Anušič, David Bacali, Maja Nedič, Marigone Gashi, Deni Pregelj, Maja Nedič, Martina Blažko, Olja Jelenc. Modno revijo bosta zaključili posebni gostji, Sanija Reja Aske in Aleksandra Brlan. Predstavili se bodo tudi oblikovalci nakita in modnih dodatkov Ana Lazovski, Vanja in Mito Mihelič, ki soustvarja nakit iz pleksi stekla Pleksimanija ter stekleni nakit Barbare K. Germ. Po zaključenih modnih revijah si bodo lahko obiskovalci v showroomu še pobliže ogledali poprej videne izdelke ter se zabavali ob koktajlih in plesnih ritmih DJ Nati Katchi.

Več podrobnosti o dogodku najdete na tej povezavi.

Foto: Primož Predalič (AML), osebni arhiv

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc