Začenja se 11. Kino Otok v Izoli

2. 6. 2015
Začenja se 11. Kino Otok v Izoli

Le še en dan in Izola se bo za nekaj dni že 11. prelevila v presečišče vsega filmskega. Že danes se bo najzvestejše občinstvo ogrevalo na tradicionalni, priljubljeni projekciji presenečenja, nova izdaja Kino Otoka pa se uradno začenja jutri s posebnim filmsko-glasbenim dogodkom, ki obeležuje lanskoletno 100. obletnico začetka prve svetovne vojne. V njem bo arhivske posnetke povojnega uničenja, ki jih je v svoje zadnje delo vključil tudi veliki filmski publicist in režiser Peter von Bagh, spremljala nova glasbena oprema v izvedbi 12-članske džezovske zasedbe.

Film bo spremljala 12-članska džezovska zasedba Insium na čelu z nominirancem za ameriško glasbeno nagrado Grammy, Glaucom Venierjem, ter mednarodnim skladateljem in aranžerjem Michelejem Corcello. Njuna glasbena oprema, ki bo v Izoli doživela svetovno premiero, nas po besedah Luce Giulianija posrka v film in nas tako prevzame, da se izgubimo v njegovem času.

Dogodek producentov Kinodvor, Cineteca del Friuli, Kino Otok in Cinemazero je nastal v okviru skupnega projekta občin Ljubljana in Videm ('Storie in corso') ter različnih kulturnih ustanov.

Po tradiciji pa se koluti zavrtijo že dan pred uradnim začetkom – za domačine, prijatelje, najzvestejše obiskovalce Kino Otoka in tiste, ki bi to želeli postati. Projekcija v letnem kinu na Manziolijevem trgu se začne ob prvem mraku, ob 21.30, naslov filma pa ostaja skrivnost vse do zadnjega.