Elle Slovenija

Nepozabni kotički Londona: Brane Kastelic

V času poletnih olimpijskih iger so nam štirje v Londonu živeči Slovenci - Lara Bohinc, Brane Kastelic, Tadej Zupančič in Anja Krvina - zaupali, kateri kotički so vredni ogleda.

potbrane
Brane Kastelic, novinar in publicist

Brane Kastelic, novinar in publicist

Kot wimbledonski lokalni patriot bi vsakomur, ki obišče London, predlagal njegov obisk, ne le zaradi tenisa na travi in teniškega muzeja v wimbledonskem teniškem kompleksu, ki si zasluži obisk kot prizorišče najstarejšega in najbolj znanega teniškega turnirja z bogato zgodovino ...

V Wimbledonu je eden izmed najlepših parkov v Londonu, Cannizaro park, kjer lahko začnete in končate nepozabni sprehod, si omislite piknik, popijete čaj v restavraciji razkošnega hotela Cannizaro park, nekdanjega doma zelo bogatega Angleža, zdaj pa last kdo ve katere korporacije, ki bodo žal počasi pokupile London. (www.cannizarohouse.com)

V bližini Cannizaro parka, na obrobju Wimbledon Commna, je tudi star, zelo prijeten pravi vaški pub Hand in Hand, kakršnih je v Londonu bolj malo, kjer si pogosto privoščimo odlično in poceni nedeljsko kosilo. (www.thehandinhandwimbledon.co.uk)

V Wimbledonu je tudi vrsta odličnih pubov, restavracij in trgovin v wimbledonski vasi in na našem Broadwayu, kjer je tudi zelo obiskano gledališče. (www.wimbledontowncentre.co.uk/html-pages/broadway.htm)

Ko ste v Wimbledonu, morate obiskati še tajski budistični tempelj The Buddhapadipa Temple, ki je sredi čudovitega parka. (www.buddhapadipa.org)

Pripravila Meta Kač,
fotografije Shutterstock.com, osebni arhiv in promocijsko gradivo

Značke: personelle

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri