Nedeljska kava je lahko pravi posladek!

4. 12. 2011
Nedeljska kava je lahko pravi posladek!

Skodelica dišeče kave z mlečno peno ali stepeno smetano je kot nalašč za razvajanje ob turobnih hladnih dneh. Če boste kavi dodali še ščepec začimb, kanček alkohola ali košček čokolade, vas bo prijetno ogrela in poživila.

Kava po mehiško (za 4 osebe)

Štiri koščke temne čokolade (po 10 g) denite v 4 ogrete skodelice in dodajte po 1 ščepec cimeta. 500 ml kave zmešajte z 1 do 2 žlicama kavnega likerja in jo prelijte čez čokolado.

Kavo z žlico previdno premešajte, da se čokolada začne topiti. Skodelico kave postrezite s cimetovo palčko, ki služi za mešanje namesto žličke.

Čokoladna kava z jajčnim likerjem (za 6 oseb)

Zmešajte 500 ml mleka in 100 ml kave ter segrejte. Dodajte 200 g sesekljane temne čokolade in jo raztopite. Čvrsto stepite 150 ml smetane in 1 žličko vaniljevega sladkorja. V 6 visokih skodelic vlijte po 2 žlici jajčnega likerja.

Nanj previdno nalijte kavo in jo okrasite z malo nabrizgane smetane in kakavom ali čokolado v prahu.

Vaniljeva kava (za 1 osebo)

V visoko skodelico nalijte 50 ml ekspresa ter primešajte 1 žličko vaniljevega sirupa, 70 ml vročega mleka in 1 žličko kakava v prahu.

Na kavo nabrizgajte stepeno smetano in jo posujte s čokolado v prahu.

Lisa