Naša novinarka je obiskala priljubljeno izletniško točko (ideja za izlet)

Čas je postal neprecenljiva dobrina in luksuz nekaj, kar ne povezujemo več z materialnimi dobrinami. Pravo bogastvo je čas preživet v miru, v osrčju narave in povezani sami s seboj ter okoljem, ki nas obdaja. Počasi, tako kot so nekoč že znali. Obiskali smo priljubljeno izletniško točko, kjer vas bodo sprejeli odprtih rok in nasmejanih obrazov.

Lifestyle, 23. 10. 2018
Naša novinarka je obiskala priljubljeno izletniško točko (ideja za izlet)

Kranjska Gora

Priljubljen zimski kraj je izredno zanimiva izletniška točka tudi v toplejšem delu leta. Pohodniške poti vodijo do priljubljenega jezera Jasna ter naprej čez prelaz Vršič, mimo rezervata Zelenci do Belopeških jezer ali do številnih slapov, kot je slap Peričnik.

Domačnost in prijaznost ljudi je najti na vsakem koraku. Tu se je za nekatere čas ustavil v enem izmed najlepših obdobij, zato lahko občudujemo kulturno dediščino in uživamo v edinstveni kulinariki, ki so jo spet drugi prenesli v moderni čas.

Pr´Gavedarjo

V Podkorenu nasproti hotela Vitranc, ki deluje kakor kulisa iz filma Wes Andersona, stoji prenovljena preko sto let stara domačija. Ta je polna zgodb ter unikatnih kosov pohištva, ki so na domačijo prihajali kot dota in lepe stenske poslikave, ki so goste pričakale že v prejšnjem stoletju.

Ob obnovi se je ohranila slovenska tradicija ter kulturna dediščina, uporabljeni so stari naravni materiali in stare tehnike gradnje, hkrati pa so dodani moderni elementi, ki črpajo iz teh virov. Sobe so dekorirane s tekstilom oblikovalke Almire Sadar, prostorne in udobne.

Vsaka ima svojo zgodbo in so posvečene družinskim članom, ki so v njih prebivali. Na stare čase spominjajo številni detajli, kot so stikala za luči, izrezljani stoli in kmečke skrinje. Vsako jutro vas pozdravi in podkrepi zajtrk, ki je sestavljen iz lokalnih proizvodov in sestavin, poskusite pa tudi njihov domači med in medicinske gobe.

Pr' Gavedarjo, Podkoren 72, Kranjska Gora. prgavedarjo.si

Penzion Milka

Veliko kulinarično presenečenje Gorenjske se skriva v penzionu Milka ob jezeru Jasna, katerega je pred kratkim prevzela mlada ekipa gostincev. V toplem prostoru se srečajo francoski šarm, angleška eklektičnost in pridih domačnosti.

Pristop celotnega osebja je le pika na i edinstveni gurmanski izkušnji. Govorimo o ravno pravi mešanici okusov, tekstur in barv, ki nikakor ne delujejo vzvišeno, temveč ravno nasprotno – sveže, domače in okusno.

Čeprav so sestavine lokalnega izvora, na jedilniku ne manjka svetovnih kuhinj ter nenavadnih kombinacij. Za sladico priporočamo karameliziran foie gras brulee s hruškovim štrudlom, lešnikovo kremo, redukcijo rumenega muškata, medom in cvetnim prahom.

Penzion Milka, Vršiška cesta 45, Kranjska Gora. pensionmilka.com

Skipass restavracija

V prijetnem ambientu hotela Skipass se nahaja restavracija, ki združuje kulinariko treh dežel. Zaradi edinstvene lege ob tromeji, gostom ponujajo fuzijo slovenskih dobrot, specialitete avstrijske in italijanske kuhinje, ki slonijo na principu zdravega in lokalnega. Harmonično gurmansko doživetje dopolnjuje pisana paleta slovenskih in tujih vin po izboru hišnega sommeliera.

Skipass hotel, Borovška cesta 95, Kranjska Gora. skipasshotel.si

Alpine Wellnes Hotel Špik

Po napornem pohodniškem dnevu si vzemite trenutek zase in oddahnite v spokojnem ambientu velnesa hotela Špik. Pričakuje vas bazenski del s pogledom na bližnje gore, svet savn, ki vključuje finsko, turško in zeliščno savno, ohlajene bazene, masažni bazen ter prostor za sproščanje.

Njihov center lepote vas bo popolnoma prerodil, privoščite pa si lahko številne masaže, nege telesa in kozmetične storitve, kot so pedikura, manikura in depilacija.

Posebnost ponudbe je intimni najem Alpskih tematskih sob, kjer boste ponovno globoko zadihali, se predali alternativnim metodam sproščanja ter ob kozarčku penine uživali ob čudovitem razgledu.

Hotel Špik, Jezerci 21, Kranjska Gora. hotelspik.com

Vila Podvin

Na poti domov se še malo pockrljajte in ustavite v Mošnjah pri Radovljici, kjer vas toplo pričakuje osebje Vile Podvin. Posedite na njihovem vrtu in uživajte ob skrbnem izboru lokalnih dobrot, tradicionalnih jedeh v sodobni preobleki ter zdravih, svežih in kvalitetnih sestavinah.

Chef Uroš Štefelin bo za vas pripravil zlatovčico s postvjimi ikrami, ravijole polnjene z mohantom in suho tepko, jelenov hrbet z omako rdeče pese in aronije, pralineje iz tepk in ostale specialitete.

Vila Podvin, Mošnje 1a, Radovljica. vilapodvin.si

Pripravila Katja Kozlevčar, fotografije Profimedia, arhiv hotelov in restavracij

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri