Naučite se, kako postati bolj odločni!

Vaja dela mojstra.

Lifestyle, 13. 11. 2016

Odločnost

Če odločnost za vas ni nekaj naravnega, boste svoje možgane morali natrenirati, da bodo nehali analizirati in v hipu sprejeli odločitev.

1. Za vajo si postavite lahko odločitev

Pogosto si postavljajte izzive, ko se odločate o preprostih stvareh, ki za vas nimajo posebnih posledic. Nadaljujte vajo, dokler ne boste odločitve sprejeli v manj kot minuti. Majhne odločitve so na primer, kaj boste večerjali, ali bi šli v kino, bi raje ostali doma ...

2. Ustvarite zapletenejšo situacijo

Ko se brez težav odločate o manjših stvareh, se postavite v situacijo, ki od vas zahteva težje odločitve v enako kratkem času. Ni nujno, da bi bile posledice velike, odločitve pa morajo biti drznejše. Na primer: kupite dve vstopnici za kino ali koncert in se naknadno odločite, koga boste povabili zraven.

3. Prisilite se, da sprejmete odločitve

Ko je nujno, da se v trenutku odločite, to storite. Zaupajte svojemu instinktu. Nekajkrat se še lahko znajdete v stiski, a z vsako izkušnjo boste zaostrili in izboljšali intuicijo.

4. Postavite si časovni okvir

Če se znajdete v situaciji, ki od vas ne zahteva takojšnje odločitve, si postavite rok, do kdaj se boste odločili. Brez določenega roka lahko začnete zavlačevati, to pa vodi v še večjo neprepričanost.

Preberite še: "To je brez dvoma recept za dušo in telo!"

Priporočamo tudi: Poglej, kaj se zgodi, če se dva dni ne tuširaš!

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri