Elle Slovenija

Presednik podprl projekt Očistimo Slovenijo v enem dnevu!

Predsednik republike dr. Danilo Türk, ki je tudi častni pokrovitelj projekta, je izrazil podporo akciji ter dodal, da se bo v njeno izvedbo vključil tudi sam.

ocistimo-2

Izrazil je tudi upanje, da bo v njej sodelovalo čimveč državljank in državljanov.

"Ne bomo prva država, ki ima takšno akcijo. Ponekod so te akcije zelo lepo uspele, mobilizirale so sto tisoče ljudi in veliko se je naredilo v enem dnevu. Dobro bi bilo, da to izkušnjo od drugod prenesemo v naše okolje in jo naredimo še bolj učinkovito, kot je bila drugje, " je v izjavi za medije dejal predsednik dr. Danilo Türk.

Vodja projekta Petra Matos pa je v izjavi za medije dejala: "Veseli smo, da nas predsednik republike podpira. S tem podpira tisoče prostovoljcev, ki se dnevno trudimo, da bi ta projekt res uspel, in verjamem, da nam vsem skupaj lahko uspe."

Sodelovanje potrdile že vse slovenske občine

Trenutno je v Sloveniji prijavljenih že 300 zbirnih mest, kjer se bodo na dan čiščenja zbrali prostovoljci in od tam odšli na čiščenje. Do tega trenutka se je prijavilo že več kot 35 tisoč prostovoljcev, pospešeno pa poteka tudi popisovanje divjih odlagališč, ki jih je potrjenih že blizu 4.000.

Kot so dodali, je cilj projekta izdelati prvi digitalni register in nacionalni zemljevid z lokacijami divjih odlagališč ter na dan akcije združiti 200.000 prostovoljcev iz vse Slovenije, ki bodo sodelovali v čiščenju divjih odlagališč, okolice naselij, šol, parkov ter sprehajalnih poti.

www.ocistimo.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri