Osebno: Andrej Gerželj

Pek, ki je z domačim kruhom osvojil srca Ljubljančanov.

Osebno: Andrej Gerželj - Foto: Miha Bratina, osebni arhiv

Kako bi se opisali?

Sebe težko. Falirani študent turizma, ki vstaja sredi noči, da Ljubljančanom napeče nekaj kruha.

Kje dobivate navdih za svoje delo?

Navdiha je povsod dovolj. V knjigah, domači kuhinji, na ulici, v pogovoru s prijatelji ...

Od kod izhaja vaša ljubezen do kruha in kako se je vse skupaj začelo?

Začelo se je nekje v srednji šoli. Bolj ko ljubezen do kruha, bi rekel, da me privlačita proces njegove izdelave in odkrivanje novega. Ko iz nekaj sestavin ustvariš končni izdelek. Mesiš, gledaš, spreminjaš, oblikuješ ... Igranje, pač.

Kateri kruh je vaš najljubši in zakaj?

Kruhi iz kislega testa. Trenutno mi je spontana fermentacija pravi 'rajc'. Od teksture pa do okusa je 'sourdough' res vrhunski.

Glasbena podlaga, ko ste poglobljeni v delo?

Odvisno od razpoloženja. The Tallest Man on Earth, Funeral Diner, Pixies, Turbonegro ...

Kakšni ljudje vas navdušujejo?

Polni energije, tisti, ki si upajo. To malo pogrešam pri Slovencih, malo več j... Če imaš v najbolj skritem kotičku srca neko srbečico, se ne boj. Treba je poskusiti, če ne, ti bo nekoč žal.

Kaj vas trenutno najbolj vznemirja?

Uf, neki projekt, ki pa je trenut­no še skrivnost.

Umetniška razstava, ki je na vas pustila močan pečat?

Art of Asfalt, Korčula. Ne vem, pred osmimi, devetimi, mogoče 10 leti.

Najljubša barva? Zakaj?

Barve so precenjene. Najlepše so ČB-fotke in ČB-filmi so kul.

Vaš zadnji nakup?

Verjetno kaj za otroke. Zase pa kakšna vinilka ali knjiga. Mislim, da je bila zadnja Della Fattoria Bread.

Želja, ki si jo upate povedati na glas?

Da bi otroka vsaj enkrat zaspala ob normalni uri in bi lahko spal več kot pet ur.

Kam na večerjo s prijatelji?

Luda, Repete, Libanonske meze, Tabar.

Kako skrbite za svoje zdravje?

Slabo, zelo slabo. Včasih je bil šport, zdaj pa ni več časa. Pekarna in družina mi vzameta vseh 26 ur na dan.

Popoln dan za vas bi bil ...

Dan, ki ga začneš z dobro kavo in končaš z odličnim pivom.

Še 5 na hitro

1. Žemljica ali bageta?

Bageta.

2. Pariz ali Amsterdam?

Amsterdam.

3. Pes ali mačka?

Pes.

4. Knjiga ali film?

Oboje.

5. Smučanje ali plavanje?

Plavanje.

Pripravili: Nastja Nastić in Nina Pretnar

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri