Polona in Martina pripravili 16 različnih jedi in prevozili že 5.097 kilometrov

V mesecu maju se je na kulinarično pot ponovno podal FerFud DVE tovornjaček s chefinjama Polono Lopert in Martino Zamuda. Za njima so trije meseci vrhunskih kulinaričnih izkušenj: pod okriljem šestih mentorjev sta v tem času pripravili kar 16 različnih jedi, obiskali 40 dogodkov, prevozili 5.097 kilometrov ter tako razvajali brbončice kulinaričnih navdušencev po vsej Sloveniji.

Lifestyle, 19. 8. 2016
Polona in Martina pripravili 16 različnih jedi in prevozili že 5.097 kilometrov - Foto: Promocijsko gradivo

Do zaključka projekta Polono in Martino čaka še pestra pot s pripravo novih finih grižljajev, medtem pa lahko njuno delo in jedi ocenjujete tudi na TripAdvisorju.

Kot sta ob pričetku kulinaričnega popotovanja povedali chefinji Martina in Polona, sta že od nekdaj sanjarili o svojem food trucku, saj menita, da je kuhanje na ulici razgibano, zabavno in sproščeno. Veliko prednost vidita tudi v neposrednem odzivu obiskovalcev, saj lahko tako svoje delo nenehno nadgrajujeta.

Odslej bodo vsi obiskovalci njune jedi lahko ocenili tudi na spletu, kar ju še posebej veseli: "Midve jih fino ustvarjava, vi jih fino in fer ocenite. Če ste že okusili najine fine grižljaje iz kakovostnih sestavin, vas vabiva, da svoje komentarje oddate tudi na popotniškem portalu TripAdvisor. Veseli bova, če najino trdo delo nagradite s pohvalo."

Dekleti sta pred pričetkom projekta opravili šolanje na Akademiji Jezeršek. Tudi njun prvi mentor Luka Jezeršek je zadovoljen z napredkom: "Izhajali sta iz domače kuhinje in študentskih krogov, kjer je priprava hrane praviloma enostavnejša. Sedaj sta že osvojili nove tehnike kuhanja, se ogromno naučili o zakonitostih ulične kulinarike in hkrati spoznali, da gre za izjemno zahtevno delo. Pokazali sta veliko mero zanimanja in odgovornosti, tako je bila predaja znanja bistveno lažja."

Prav tako se ob njunem FerFud DVE tovornjačku radi ustavijo tudi znani Slovenci, tokrat sta ju v vlogi kulinaričnih raziskovalcev obiskala F&B Acrobatics, Filip Kržišnik in Blaž Slanič: "Izjemno rada jeva in ne paziva na vnos kalorij, saj jih s treningi vedno porabiva. Paziva pa, da je hrana dobra. Tako sva s FerFud DVE chefinjami izjemno kompatibilna. Onidve pripravljata dobro hrano, medtem ko midva rada dobro jeva."

Fine grižljaje bosta chefinji še naprej štirikrat tedensko ponujali po vsej Sloveniji, vsakič na drugi lokaciji.

Lahko ju obiščete v bližini vašega kraja, poskusite njune jedi in obenem prispevate v dobrodelne namene. Projekt bo namreč vse donacije namenil projektu Botrstvo v Sloveniji za pomoč otrokom in mladostnikom iz družin v stiski.

Preberite še: Gruša Zorn: "Ljubezen do dobre hrane sem odkrila že v mladosti." in Elle gurmanski recept: Riževa pašta Tartufata & rožmarin

Priporočamo tudi članek: Maja Kirbiš: Slovenka, ki je sanjsko službo našla na Dunaju

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri