Recept: Pesini njoki s poletnim pestom in veganskim parmezanom (Zdravo, Tereza!)

Danes si ustvarite vegetarijansko kosilo po navodilih in filozofiji Tereze Poljanič, ki je pred kratkim izdala novo kuharsko knjigo Zdravo, Tereza! Pesini njoki s poletnim pestom in veganskim parmezanom po njenem receptu so naravnost omamni.

Pesini njoki

Recept: Pesnini njoki s poletnim pestom in veganskim parmezanom

Poletni pesto 

Pest sveže bazilike
1 skodelica kodrolistnatega ohrovta
1/3 skodelice popečenih bučnih semen
sol in poper
1⁄2 skodelice olivnega olja
1/3 skodelice neaktiviranih kvasnih kosmičev ali parmezana
1 strok česna
2 jedilni žlici limoninega soka ali jabolčnega kisa

Vse sestavine v multipraktiku zblendajte do gladkega. Pustite v hladilniku 15 minut in servirajte.

Pesini njoki

200 g rdeče pese
400 g krompirja
200 g pirine moke
1/2 čž soli

Pecite rdečo peso 60 minut na 200°C. Medtem v vodi kuhajte olupljen krompir do mehkega.

Pustite, da se pesa in krompir ohladita. V blenderju zmiksajte peso do gladkega. Pretlačite krompir in dodajte pire pese. Dodajte moko in z rokami gnetite dokler ne dobite mase. Na pomokani površini razvlajajte v dolge svaljke. Razrežite v njoke in oblikujte željene vzorce.

Zavrite vodo s soljo. Kuhajte njoke okoli 3 minute, dokler ne priplavajo na površje. Servirajte s pestom, popečenimi pinjolami in veganskim parmezanom ter okrasite z mikrozelenjem.

Veganski parmezan

3/4 skodelice (90 g) indijskih oreščkov
3 jž (9 g) neaktiviranih kvasnih kosmičev
3/4 čž soli
1/4 čž česna v prahu

V multipraktiku zmiksajte vse sestavine.

Preberite še: Izšla je nova kuharska knjiga Zdravo, Tereza! (Utrinki s kulinaričnega razvajanja)

Najbolj brano

Lepota

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri