Elle gurmanski recept: Ramstek na žaru

Ramstek na žaru bo navdušil vse ljubitelje mesnih jedi. Če je le pripravljen tako, kot mora biti. 

Elle gurmanski recept: Ramstek na žaru - Foto: Profimedia

Ramstek na žaru

Za 4 osebe

Sestavine

4 na tanko narezani ramsteki

1/2 kozarca rdečega vina (cabernet sauvignon)

2 žlici worcesterske omake

1 žlica sojine omake

2 stroka česna

2 žlički repičnega olja

Mariniranje za boljši okus

Zmešajte vino, worcestersko in sojino omako in strt česen. Sestavine dobro premešajte in z omako prelijte zrezke, ki ste jih položili v posodo (pazite, da so dobro prekriti z omako). Posodo z zrezki neprepustno pokrijte in postavite v hladilnik čez noč oziroma za najmanj štiri ure.

Priprava

Na žaru ali v žar ponvi segrejte repično olje in dodajte zrezke. Pecite jih na vsaki strani od tri do pet minut, odvisno od debeline. V ponev dodajte tekočino iz marinade in počakajte, da se naredijo mehurčki. Zrezke odstranite iz ponve, prelijte jih z omako in takoj postrezite.

Pripravili: Tea Poljak in Tadeja Jereb

Foto: Profimedia

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri