LCA za ugodno počutje!

Ste jo že začutili? Zimo namreč. Že kaže svoje ostre zobe.

Promocijsko sporočilo, 17. 10. 2011
LCA za ugodno počutje!

Nekateri med nami že smrkamo in upamo, da se nas bodo letos gripe in viroze usmilile.

Za našo zaščito pred mrazom, bacili in drugimi nadlogami, ki pridejo skupaj s hladnim vremenom, pa moramo poskrbeti sami. Poleg primernih oblačil, vitaminov in mineralov, je pomembna tudi zdrava in uravnotežena prehrana. Za to je dobrodošlo uživanje probiotičnih izdelkov.

Probiotik

je namreč prehrambeni pripravek ali zdravilo, ki vsebuje žive mikroorganizme, ki imajo dokazano blagodejen učinek na človeka, saj sodelujejo pri zapletenih presnovnih procesih. V črevesju se ne naselijo za stalno in izkazujejo le prehoden učinek, zato jih je priporočljivo uživati vsak dan.  Ja, prav vsak dan.

Naloga črevesnih bakterij je dokončna prebava hrane,

absorbcija hranljivih snovi, preprečevanje naselitve in razraščanja patogenih mikroorganizmov. Pomembne so tudi pri vzpostavljanju obrambnih sposobnostih organizma, pri sintezi nekaterih vitaminov, pri stimulaciji imunskega sistema in pri zmanjšanju alergičnih reakcij. Probiotiki vsebujejo koristne bakterije, ki imajo ugoden učinek na zdravje človeka.

Mlekarna Celeia ima v svojem asortimanu veliko LCA probiotičnih izdelkov.

Jogurti, napitki in tekoči jogurti vsebujejo probiotični kulturi Lactobacillus acidophilus La-5® in Bifidobacterium BB-12®, ki pomagata vzdrževati zdravo črevesno mikrofloro, ki je pomembna za vzdrževanje ravnovesja v telesu. Na slovenskem trgu pa je Mlekarna Celeia predstavila tudi popolnoma nova LCA probiotična sadna jogurta, ki ne vsebujeta saharoze in sta zatorej nadvse primerna tudi za diabetike. Na voljo sta okusa slastne jagode in odlične borovnice. Za vse tiste, ki imajo radi sir, je na voljo tudi LCA probiotični sir, ki vsebuje vse dobre lastnosti sira v skoncentrirani obliki. Za izdelavo enega kilograma sira namreč v povprečju porabijo kar 11 litrov mleka.

LCA probiotični proizvodi Zelene Doline združujejo najboljše za zdrav vsakdan.

Vsebujejo tudi prehranske vlaknine Beneo, ki spodbujajo rast in razvoj probiotičnih kultur. Sadni okusi jogurtov LCA so poleg že naštetih ugodnih sestavin obogateni tudi z vitamini A, C in E, poleg tega pa ne vsebujejo nobenih umetnih sladil in barvil. Tako kot vsi drugi proizvodi Mlekarne Celeia so tudi LCA probiotični jogurti Zelene Doline izdelani izključno iz slovenskega mleka in ponujajo le najboljše iz narave. LCA probiotični jogurti nosijo znak varovanega živila, saj vsebujejo nizko vrednost maščob.
Več informacij o Mlekarni Celeia in izdelkih Zelene Doline pa najdete na spletni strani www.zelenedoline.si in na Facebook strani Zelene Doline.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri