Telo in duh Promocijsko sporočilo

Moč narave: črni ribez

13. 3. 2014

V iskanju bogatih supersadežev po navadi pozabimo, da jih lahko najdemo kar na lastnem, če ne pa na sosedovem dvorišču ali vrtu. Morda pretiravamo, vendar črnega ribeza v Sloveniji ni tako težko najti. Če imate to srečo, da ga lahko naberete svežega, si ga le privoščite, vaše telo vam bo hvaležno. Zakaj?

Sadež vsebuje veliko antocianina, ki je močan antioksidant in daje črnemu ribezu temno modro, skoraj črno barvo. Torej, bolj kot je temen, več zdravja vam bo prinesel. Sok iz grozdičja vsebuje veliko vitamina C. Pravzaprav črni ribez vsebuje do trikrat več tega vitamina kot pomaranča. In če bi pojedli približno 40 jagod črnega ribeza na dan, bi s tem zadostili dnevno potrebo telesa po vitaminu C. Črni ribez pa je tudi bogat z niancinom, ki zmanjšuje utrujenost in izčrpanost. Hkrati pa je pomemben za zdravo, gladko in sijočo kožo. K temu pa pripomore tudi zadostna vsebnost vitamina E v sadežu, ki zagotavlja elastičnost kože.

S črnim ribezom uredimo prebavo

Prebava zaužite hrane poteka v zdravem črevesju manj kot 24 ur. Kadar pa ta poteka dlje časa, kar imenujemo lena prebava, je to znak, da našim prebavilom nekaj manjka. Simptomi, ki so posledica slabe prebave so lahko vse od nihanje razpoloženja in depresije, do glavobolov, povišane telesne teže, nečistoč na koži (akne) in različne oblike kožnih obolenj (dermatitis), zelo napihnjen trebuh in podobno.

Črni ribez v kombinaciji z jagodami acai in rabarbaro boste našli v izdelku Sensilab bioDIGEST mix. Te ekološko pridelane sestavine uravnavajo in pospešujejo prebavo. Eno vrečko bioDIGEST mixa dnevno stresite v vaš jutranji smoothie.

Želite bioDIGEST mix poskusiti?

Naročite brezplačni vzorček!