Vesna in Freestyler

Kot zadnja od udeleženk akcije Popolno telo se je pred fotoaparat postavila 23-letna Dolenjka Vesna. Ko smo začenjali z akcijo, se je sramežljivo soočala z dieto in vadbenim načrtom, zdaj pa samozavestno vadi že pol leta. V tem času je izgubila težo in pridobila mišično maso, oblikovala je postavo. »Zdaj se končno počutim dobro v svoji koži, « pomiga z boki Vesna.

Vesna in Freestyler - Foto: Fotografije Aleksander Štokelj

Cilji in rezultati

Vesnini cilji so pred pol leta bili: zgubiti 15 kilogramov, lepo oblikovati in utrditi telo ter pridobiti telesno kondicijo. 177 cm visoka Vesna je pred pol leta tehtala 85, 5 kg, obseg njenega pasu je meril 90 cm, obseg bokov pa 116 cm. Danes tehta 75, 7 kg, okoli pasu je izgubila 4 cm, okoli bokov pa 7 cm.

Ozadje in rezultati

S prekomerno težo se Vesna sooča že od otroštva. V težkih situacijah je najpogosteje posegala po sladkarijah in se prekomerno nažirala. Njena zgodba nikakor ni zavidljiva, saj je že od malih nog skrbela za bolno mamo, kar je na mladem dekletu pustilo tudi posledice. Ko je prešla pubertetno obdobje, se je začela zavedati, da bo treba nekaj spremeniti. Začela je manj jesti in se sproščati s telesnimi aktivnostmi. Nikoli pa ni zbrala dovolj volje, da bi do konca speljala dietni načrt. »Akcija Popolno telo mi je res pomagala na poti do cilja.« Danes Vesna bolj zdravo je, veliko se giba in tudi bolj samozavestno rešuje svoje težave. Na zdrav način se je spopadla s kilogrami, s treningi, ki so iz naporne telovadbe postali prijetna rutina, pa je korenito spremenila svoje življenje. Tu in tam se pregreši s kakšno tortico, nikoli več pa svojih težav ne rešuje s prenažiranjem. Ve, da ne bo s tem nič rešila.

Freestyler

Če je še pred pol leta skrivaj poplesavala v ritmih glasbe v svoji sobi, se danes lahko naglas pohvali, da ljubi Freestyler. To je naprava, ki je na področju vadbe popolna inovacija in novost na našem tržišču. Na desko, na kateri izvajamo vaje, so vpete elastike, s katerimi reguliramo stopnjo obremenitve mišic. Gibanje je večosno, zato je Freestyler primeren za oblikovanje celotnega telesa. »Vesna je imela močno motivacijo, zato sem bil prepričan, da ji bo uspelo. To je odločilnega pomena za izgubo odvečne teže in vzdrževanje ustreznih kilogramov. Vadba na Freestylerju je postala del njenega vsakdanjika, zato bo z lahkoto obdržala kondicijo, mišični tonus in težo, « zatrjuje njen trener Sergej Petrovič iz športnega centra Palestra.

Zaključek

Vesna je v polovici leta izgubila skoraj 10 kg, konfekcijsko številko 42 je zamenjala za 40, na svoje telo zdaj gleda z večjim zadovoljstvom, saj je vanj vložila veliko truda in volje. Ko smo pred kratkim posneli še zadnje fotografije za objavo v naslednji številki revije Elle (izide 10. avgusta), je naravnost blestela pred kamerami: visoka in privlačnih oblin nas je preprosto zapeljala. Preverite v reviji . .

Oglejte si tudi video posnetek, kjer smo z Vesno na kratko poklepetali. Našli ga boste tukaj.

Aleksandra Brlan

Fotografije Aleksander Štokelj

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri