Karo vzorec se vrača iz piste na ulico

Če še niste slekli svojih drvarskih karirastih srajc, jih sploh ne poskušajte. Potrudite se le, da bodo s pranjem in na soncu čim bolj zbledele.

Moda, 8. 2. 2015
Karo vzorec se vrača iz piste na ulico - Foto: Imaxtree

Da je karo vzorec redni spremljevalec zimskih sezon, je nekaj povsem običajnega. Njegova prisotnost v toplejšem delu leta pa je kljub vsemu precej drzen projekt. Cvetje, črte in rajske ptice, to že, ampak karo je tako kot tvid daleč najbolj zimsko opredeljen motiv, ki potrebuje veliko stilističnega predznanja za dober končni rezultat. In kako v karu matirati poletje?

Najprej se bomo znebili vseh 'težkih' barv. Poslovili se bomo od rdeče, globoko zelene, gorčično rumene, kraljevo modre. Vse, kar nam ostane, so nevtralni peščeni odtenki, bela, siva in nežno rjava, ki se jim velikodušno pridružijo vsi pasteli 'težkokategornikov'. Če vsemu temu po vzoru Stelle McCartney dodamo še fluidnost in volumensko zračnost krojev, ni vrag, da karu s svojo zgodbo ne bi uspelo parirati lahkotnemu vzdušju cvetja.

Še vedno pogrešate barve?

Potem vam preostanejo tančice, ki s svojim prosojnim nabojem dovoljujejo v karo vzorcu križanje prav vseh mogočih odtenkov. Da, tudi rdečih, zelenih in modrih. O karo tančicah so tako za poletje, ki nam drvi naproti, razmišljali skoraj vsi modni oblikovalci, ki so se karo vzorca dotaknili in želeli v njegovih nedrjih ohraniti barve.

Pred leti ste investirali v prosojno karirasto srajco slovenskega oblikovalca Ivana Rocca, zdaj lahko pod nosom z njo pomahate Alessandru Dell'Acqui in njegovi blagovni znamki N°21. Lahko pa se tudi 'požvižgate' na poletna karo pravila in s povsem zimsko karo tematiko stopite novi sezoni naproti – ter v slogu dvojca Proenza Schouler napoveste karo šah mat vsem modnim letnim časom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri