Aleksandra Brlan in Mala poletna obleka

Nova kolekcija oblek za pomlad / poletje 2009.

Pred nedavnim se je na bliskovitem modnem dogodku s svojo mini kolekcijo poletnih oblek predstavila modna oblikovalka Aleksandra Brlan. V družini oblek iz bombažnega pletiva se prepleta ideja, da smo vsi ljudje povezani v celoto, hkrati pa je vsak posameznik tudi celota sam zase.

Aleksandra Brlan in Mala poletna obleka - Foto: Fotografija: Klemen Prepeluh

Iz te svetovljanske ideje so se razvili minimalistični kroji, ki jih je avtorica obogatila z barvitim tiskom. Vzorec za tisk je delo vsestranskega Natana Jurančiča. Oblikovalca skozi obleke nagovarjata mlado, sodobno žensko, naj se dezuniformira, naj izpostavi individualnost in osebni slog, pri čemer naj ohranja povezanost z družbo, s soljudmi. V kolekciji je čutiti humor in zabavo.

Na predstavitvi, ki jo je pod svojo taktirko vzel perspektivni režiser Miha Knific, so se v vlogi modelov odlično znašle slovenske dive: pop pevka Alya, televizijka Urša Jerkič in igralki Mojca Fatur in Manca Dorrer ter pevka Katja Šulc. Svoj modni fotografski aparat pa je meddrugim vihtel tudi slavni Jane Štravs.

Obleke iz kolekcije je že možno kupiti – Aleksandra Brlan jih izdeluje po naročilu. »Želim, da se vsaka ženska, ki bo oblekla mojo obleko, v njej res dobro počuti. Ker je možnosti veliko, sem se odločila, da obleke iz te kolekcije delam po naročilu. Osnovna kolekcija je kot nekakšno idejno izhodišče, iz katerega lahko skupaj izpeljemo najbolj ustrezen kroj. Šele tako bo nastala prava, živa kolekcija oblek, ki bo govorila svojo osebno modno zgodbo«, še poudarja avtorica.

Poleg tekoče kolekcije se Aleksandra ukvarja z individualnim oblikovanjem oblačil po naročilu, novo kolekcijo pa snuje za jesen 2009. Za več informacij kliknite na www.aleksandrabrlan.com.

Fotografija Klemen Prepeluh

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri