Gostujoči zapis: delovno zakulisje tedna mode v Londonu (LFW)

Tokrat z veseljem objavljamo zapis Maje Drab, vizažistke, ki se je prvič v svoji karieri udeležila modnega tedna v Londnu po službeni dolžnosti.

Preizkus

Ko sem opravila preizkus (kandidatkam pokažejo demo in v 45 minutah je treba narediti, kolikor se da podoben make-up). Nato podrobno ocenijo tvoje delo. Ten, oči, senčenje, ustnice, kako dobro si uspel posnemati prikazan posnetek …) igra odločilno vlogo predno te povabijo k sodelovanju na LFW. Ko sem ga opravila, sem bila presrečna ...

Vznemirljiv začetek

Vznemirjena in polna pozitivnih občutkov sem pričakala ta teden, teden Londonskega Fashion Weeka. Začeli so prihajati telefonski klici in elektronska pisma glavnih make-up artistov s podatki o času prihoda, materialih, ki jih potrebuješ ... Nekateri so poslali tudi skice slogov ličenja, katerega smo morale kasneje tudi posneti.

Na dan D

Ko prispeš na lokacijo, ti v 30-ih minutah prikažejo make-up, ki ga moraš narediti, potem pa čopič v roke in na delo.

Meni so bile te demonstracije, ki jih izvedejo pred pričetkom vsega, najljubše, saj vidiš nove in različne načine nanašanja ličil, ogromno novih idej in znanja ter seveda prave mojstre na delu. Po končanih make-upih in frizurah se prične pa tisti pravi kaos, zaradi česar vse skupaj sploh obstoja … modna revija.

Bravo jaz

S kotičkom svojega očesa na malem ekranu v zakulisju vsakič znova z velikim užitkom ujameš svoj izdelek na modni pisti ... Začutiš metuljčke, vznemirjenje ... kot prvi poljub. Občutek je čudovit, težko ga je opisati.

Situacija: VIP

Kar nekajkrat se je zgodilo, da si 'na stol' dobil ljudi, ki na modnih revijah sedijo v prvih vrstah. V svetu mode pomembne ljudi. Povedali in pokazali so ti, kakšno ličenje si želijo, ustreči pa jim je bilo treba precej naglo.

Meni je najbolj  ostal v spominu temnopolti moški, ki mi je pokazal sliko zelo lepe ženske. V tistem trenutku se mi je posvetilo, da imam pred seboj 'divo'.

Priložnosti

Ker v Sloveniji tega ne doživiš ravno pogosto, mi je bilo v izjemno veselje, da sem imela možnost ustvariti tovrsten make-up na londonskem tednu mode.

Prav zaradi tega je lfw izjemen za make-up umetnike, saj dobiš priložnost opravljati delo na vseh tonih kože, stranke pa so tako raznolike in posebne. Tako zelo individualne.

In vsega je bilo konec ...

Ob koncu tedna sem bila navdušena in ponosna nase, da mi je upelo. Zadovoljna sem odšla z novimi izkušnjami in spoznanji tako o ličenju kot tudi o vedno razburljivem modnem svetu.

Tekst in fotografije
Maja Drab


O avtorici zapisa

Z ličenjem se ukvarja približno pet let. Vse skupaj se je začelo bolj kot hobi. V prostem času je asistirala drugim slovenskim vizažistom ter podjedjem (Simobil, T-com, MAX-TV, Fruc, Zavarovalnica Maribor ...) in pomagala predvsem na komercialnem področju ličenja. Šodelovala je tudi pri Modni Jani pri izboru oblačil rubrike Modni vodnik.

V zadnjem letu se je Maja odločila, da se povsem posveti ličenju in pričela bolj intenzivno sodelovati z revijami kot so Story, Flair, Modna Jana ... Sodelovala je že s kar nekaj priznanimi slovenskimi fotografi (Fulvio Grisoni, Miran Juršič, Mimi Antolovič ...).

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri