Ob novi številki revije Elle tokrat prejmete ...

... vzorček Benquick kakava.

Moda, 23. 3. 2018
Ob novi številki revije Elle tokrat prejmete ... - Foto: Elle Slovenija

Predstavljamo vam BenQuick Selection v novi priročni embalaži.

Od sedaj naprej so vsi izdelki BenQuick Selection proizvedeni z UTZ certifikatom, ki podpira trajnostni razvoj. Izbirate lahko med kakavom s 36 % deležem kakava, rjavim sladkorjem ali novim okusom s čokolado.

Preverite, kaj za novo številko napovedujejo dekleta z uredništva!

Pri Elle tokrat razmišljamo o pogajanjih, procesu v medosebnih odnosih, ki nas pravzaprav spremlja od malih nog, nam pomaga razreševati konflikte in dosegati cilje. Uredništvo z vami deli svoje misli. Pa vi? Ste dobri v tem?

Barbara Sekirnik, odgovorna urednica

»Prav z veseljem bi se potepala po Marakešu, čarobnem mestu sredi puščavskega peska, se izgubljala v ozkih uličicah medine, iskala svoj mir na pravljičnem vrtu katere od tradicionalnih maroških hiš in na živahni tržnici izbirala med živopisnimi preprogami in lončarskimi izdelki.

Pa na žalost nisem tip za barantanje, pravzaprav je 'cenkanje' najhujša nočna mora, ki me lahko doleti na potovanju. V redu, razumem, da je pogajanje za blago v arabskih deželah stvar kulture, ampak jaz res potrebujem preproste stvari. Ko govorimo o pogajanjih, pogrnem na celi črti.

Prav zato sem se razveselila nasvetov Marwana Meryja, elitnega pogajalca, ki je za Elle razkril nekaj preprostih metod, s katerimi bom lahko boljša pogajalka v najrazličnejših situacijah. Upam.«

Petra Windschnurer, modna in lepotna urednica

»Če bi bila moja poklicna kariera odvisna od pogajanj, bi potegnila najkrajši konec. Takoj ko sem postavljena pred zid, me uspešni pogajalci obrnejo okoli prsta, še preden se zavem, za kaj se pravzaprav pogajam.

K sreči moja boljša polovica pogajanja obvlada do te mere, da mu takšna in drugačna pogajanja predstavljajo poklic. Posledično me opremi z argumenti in dejstvi, tako da na pogajanje ne pridem brez hlač.«

Dunja Mantel, art direktorica

»Preden pride do kakršnihkoli pogajanj, naj povem, da sem, kar zadeva ljudi, večna optimistka, saj naj bi po mojem mnenju vsi v sebi nosili zdravo mero razsodnosti, poštenosti, čut za fer plej, moralo in čut za druge, torej tudi za (zadovoljno) skupnost.

Enako je pri pogajanjih, pa naj gre za karkoli. Navadno so omejitve, cilji ali možnosti glede tega, kaj želimo doseči, znani. Pri tem računam, da je sogovornik seznanjen z njimi in da v osnovi pogajanja sploh niso potrebna, ker prevladajo poštenost, zdrava pamet in seveda to, da imam večinoma prav.:)

Če vendarle pride do pogajanj, mora biti pogovor ‘na nivoju’, pod nadzorom in predvsem spoštljiv do sogovornika, tudi takrat, ko sam tega ne zmore. Treba je prisluhniti in poskrbeti, da si slišan. Ta logika pri pogajanjih za posel, plačo ali kaj podobnega sicer ni tako preprosta, kot se sliši, pa vendar ... Če po poti, v katero verjamem, ne pride do rezultatov, običajno nekaj časa še zdržim v danih pogojih, potem pa si oblikujem stvari tako, da me počasi popeljejo do želenih ciljev.«

Katja Kozlevčar, pomočnica odgovorne urednice

»Na svoje pogajalske sposobnosti sem ponosna na vseh področjih razen v ljubezenskih razmerjih. Običajno dosežem svoje, saj se oborožim z dobrimi argumenti in svojimi prepričevalskimi sposobnostmi. Scenarij si v glavi sestavim že prej in se na pogajanje dobro pripravim, saj le tako ohranim mirno kri. Ker sem po naravi trmasta, le redko odneham, porazi pa so, četudi redki, običajno zelo boleči.«

 

A post shared by Katja Kozlevčar (@thestylist.si) on

Mojca Zemljak, redaktorica in lektorica

»Na različnih področjih se pogajam različno dobro. Medtem ko sem v odnosih z družino in prijatelji precej spretna (predvsem se lahko za to zahvalim empatiji, rahločutnosti, tudi retorični spretnosti) in mi bližnji v hecu očitajo, da sem jih spet pozitivno zmanipulirala, sem pri službenih in podobnih pogajanjih lahko čisto zanič.

Pa ne vedno. Včasih nekje iz pete potegnem zdravo samozavest in z njo moč besed, mimike, nastopa, energije ... To je odvisno od trenutka. So seveda takšni, ko se v svoji koži počutim dobro, so pa tudi takšni, ko iz sebe ne spravim nič pametnega, ker se tudi počutim tako – nič pametno. Moje pogajanje pa potiska še želja – bolj ko si nekaj res želim, bolj uspešna bom pri doseganju cilja.«

Fotografije: Osebni arhiv, arhiv

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri