Dior Haute Couture, jesen - zima 2009/10

6. 11. 2009

Vse se je začelo s korzetom.

Vse oči so bile oprte na modno pisto, kjer je, za Diorjevo kolekcijo visoke mode, svoje stvaritve za jesen '09 pokazal modni virtuoz John Galliano.

Oblačila v barvah fuksije, rumene, škrlatne in vijolične so kombinirana s črnim oziroma kožnim svilenim spodnjim perilom, ki pa ni spominjal na navaden spodnji del garderobe. Spretno strukturirani nedrčki, stezniki in pasovi za nogavice predstavljajo vezivo celotnega oblačila. Kombinacija, katera mu je dovolila uporabo najrazličnejših barv, tekstur in struktur. Veličastni kroji, figuri prilegajoče se obleke, katerih preprostost štiridesetih poudarja čipkasto spodnje krilo, in pravljične kreacije, ki eksplodirajo v plasteh svilenega kremastega šifona ali ovitih nog v rožnate trakove ter trdnih svilenih oprsnikov, ki so bili oblečeni v čipko.

Galliano je dejal, da je navdih našel v fotografijah, posnetih pred več kot petdesetimi leti, ko je sam Dior oblačil manekenke za revijo. Ko se Moulin Rouge sreča z My Fair Lady - skrita pod velikim klobukom, s satenastimi rokavicami, ujemajočimi se čevlji in svetlikajočimi dodatki.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc