Milan Gačanovič Gacho: Skrivalnice (1. epizoda)

Prva oddaja – prvo spoznanje – prva eliminacija. Ni tako lahko, kot si morda predstavljate.

Milan Gačanovič Gacho: Skrivalnice (1. epizoda)

Oceniti dekleta, ki nič hudega sluteč vstopajo v svet, ki se zdi na prvi pogled mamljiv, razkošen ter enostaven, ni ravno mačji kašelj. Vem, da si mnogi želite, da bi lahko odločali o prihodnosti posameznika, ki vstopa na neko novo neznano, z zlatom posuto pot življenja. Toda, ali se zavedate (zavedamo) posledic, ki lahko vplivajo na ta nežna mlada razposajena dekleta, ki vstopajo v igro neizprosne modne mašinarije, ki jim lahko nudi slavo, propad ali pa vegetiranje?

Pa pojdimo lepo po vrsti.

Prijaviti se na tako tekmovanje je še najbolj preprosto, priti v ožji izbor je seveda stvar strokovne žirije, poudarjam strokovne, kajti na mnogih izborih, ki sem jim bil priča, je ta 'strokovnost' na majavih temeljih – pa da ne grem v podrobnosti . .

Pri Slovenskem top modelu smo izbrani ljudje, osebki, ki smo z dušo, in ne s telesom, ampak z zdravo pametjo in profesionalnostjo pristopili k projektu, za katerega vemo, da je del našega vsakdana ter naše profesije.

STM je oddaja o dekletih, o njihovi poti, njihovem 'odraščanju' v svetu mode, pridobivanju novih izkušenj ter neizprosni tekmi s časom. Vsaka tekmovalka lahko tekmuje le sama s sabo in s tem dokaže, da je iz pravega testa za posel, ki je trd, okruten ter včasih neizprosen.

Bodimo realni, imeti modno revijo enkrat na teden, tako kot se po navadi dogaja v Sloveniji, ni ravno to, kar si dekle, ki strmi h karieri, ravno želi. V Sloveniji nimamo prav veliko pravih modelov, imamo pa veliko četico tako imenovanih starlet, ki se imajo za vrhunske modele in se tedensko pojavljajo v vseh mogočih revijah v vseh mogočih ter nemogočih 'pozah'. Biti model je povsem nekaj drugega. Biti prepoznaven za vsako ceno ni pravilo modela. Model postane znan po uspešni kampanji, po oglasu, konec koncev po dobrem editorijalu v dobri modni reviji, kot je na primer slovenska ELLE.

Snemanje prve oddaje STM

je bilo seveda zabavno, iskrivo ter polno nekih novih spoznanj, odkritij in razočaranj. Že ob prihodu na Fužinski grad sem v ekipi opazil vznemirjenost ter pravo mero 'živčnosti', ki se ob takih stvareh seveda spodobi … hehehe.

Prva igra, ki smo jo vsi zagrabili in usvojili, je bila igra skrivalnic. Anča, naša 'mami' producentka, nas je tako vneto skrivala pred dekleti, da je bilo vse skupaj že pošteno smešno, če sem hotel na vece, sem seveda moral čez ves protokol, kako neopazno odbrzeti do veceja in si olajšati telo, ki je bilo v peklenski vročini ter ob zaužitju neizmernih količin vode 'more that ready for toilet'.

Na enem od takih izletov sem se seveda pošteno zaj . . , kajti v trenutku, ko sem dosegel svoj cilj, sva se z Nušo znašla v toaletnih prostorih, toda, glej ga zlomka, ravno takrat se je usula cela četica naših brhkih modelk z istimi željami v sosednji prostor. Kaj sedaj, sva se spraševala, počakati, da vse opravijo, ali jo jadrno švigniti mimo njih, kot da sva slučajno 'mimo uletela', no, pa pustimo to, konec dober, vse ok, kot pravijo.

Anča ter Melinda,

naši dve zvezdici, brez njiju bi bili vsi MRZLI, dve odločni organizatorki, ki ti ne dasta dihat, toda z razlogom. Končno je prišel trenutek, ko smo se usedli na svoje stole v prekrasni dvorani. Zoran, kot po navadi, v svoji barvni črnini, Nuša v svoji bojeviti leopardji bluzici, in Petra v pastelnem odtenku, menda je bil takrat 'in' v Parizu, hehehe. Kaj sedaj, prvo soočenje, hm hm, kako bo to, smo se spraševali. Bilo je prav enostavno, bodimo to, kar smo, saj konec koncev tudi od deklet ne pričakujemo, da bodo odigrale vloge za oskarja, saj bi bilo to strokovno povedano zavajanje žirije, kajne?

Bilo je sicer nekaj igranja med dekleti,

ne ravno za oskarja, toda konec koncev tudi to vrlino (igranje) morajo dodobra usvojiti – pride prav, lahko mi verjamete. Prepoznati dekle, če je iskreno in je tu z razlogom, ki mu je STM namenjen, pa je že stvar psihologije, kar pomeni prebrati, kako lahko sprememba socialnih situacij vpliva na vedenje posameznika, kako se spopada z reševanjem problemov, na katere lahko naleti, ko se znajde v tujem okolju ter se sooča s procesi prilagajanja okolici in z lastnim egom. Tekmovalnost za vsako ceno ali le slediti liderju in v pravem trenutku izkoristiti njegovo slabost.

Sedaj pa k bistvu. Katero dekle je odšlo in zakaj.

Če dobro premislim, je bilo prvo izločanje skoraj najlažje. V svoji dolgoletni karieri sem si dodobra izostril oko ter svoj MODELRADAR kar dobro uporabljam.

V svetu modelov velja pravilo: ali te naročnik takoj opazi ali pa si neopazen, in po tem ključu smo se nekako orientirali vsi člani žirije. Seveda pa je še nekaj poglavitnih razlogov, ki jih bom razložil za vse tiste, ki še vedno razmišljate, da se tudi tokrat izbira MISS nečesa, pač kot je v Sloveniji v navadi.

Osnovne karakteristike modela so biti malce kameleona, imeti prepoznavnost, če že ne karizmo, prevelika markantnost je dvorezen meč, nekaterim koristi, drugim spet ne. Imeti popolno telo in nasmeh za zobne paste ni to, kar iščemo, imeti višino, je ok in pride prav, imeti dobre proporce je pomembno. Najpomembnejše pa so štiri stvari.

1. Imeti samodisciplino.

2. Imeti zanimiv obraz (zanimiv ne pomeni zmeraj lep).

3. Imeti sposobnost transformiranja predvsem obraza (make up), kar pomeni, da prevelika markantnost ne pride prav.

4. Imeti prirojeno 'dobro' gibanje telesa ter obvladati svoje telo in obraz pri poziranju.

No, in vsa dekleta, ki teh vrlin žal niso imela, so že zapustila STM.

Še naprej vam želim prijetne sredine večere ob gledanju STM, čaka vas mnogo zanimivih stvari, mnogo preobratov ter smeha in solz.

Big kiss,

GACHO

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri