Losos vs. nude

27. 5. 2010

Ko zakačim, zakačim. Tokrat se mi je to zgodilo pri izbiri barv lakov za nohte.

Pohod na lososov teritorij se je začel že lani z nakupom Avonovega Coral Reef, medtem ko za obsedenost z golim razpoloženjem krivim Chanel. Ta me je s kožnimi odtenki okužil s prihodom pomladne kolekcije ličil. Zaljubljena sem v njihov Inattendu št. 503 in O.P.I.- jev Tickle my Francey št. NL F16 (izbor imen za O.P.I lake je nadvse zanimiv in duhovit, veliko bolj od dolgočasnih oznak v stilu NJ 18, ki po moje bolje pristajajo rezervnim delom za avtomobile).

Ob omenjenih treh v mojem kozmetičnem predalu trenutno prebivata še dva laka v barvi lososa in trije goli izbranci (v nude ligi igra še član Esteé Lauder, ki pa se slikanja ni mogel udeležiti, saj je na izposoji pri prijateljici).

Razlike znotraj posamezne barve so minimalne, a zame velikanske. Moj najdražji pa jih sploh ne opazi. Zadnjič, ko je iskal aceton, da pobriše slikarski navdih, ki si ga je moj najmlajši z lakom privoščil na parketu, me je celo vprašal zakaj imam toliko enakih lakov.

Enakih? Hitim mu razlagati, da so razlike velike, da je eden bolj topel, drug bolj hladen, da gre ta lepše k belim oblačilom, drug k modrim. Gleda me debelo in z nasmeškom prizna, da se na to on ne se spozna.

In ker je poletje še dolgo verjamem, da bo zbirka ob koncu sezone še bogatejša.

In vaši najljubši odtenki?

Med vsemi, ki boste sodelovali pri komentiranju bom izžrebanki podarila set štirih mini O.P.I. lakov Delites to Darks. Nagrada vas bo čakala na uredništvu.