Beyoncé - Korak številka 4

12. 7. 2011
Beyoncé - Korak številka 4

Deklica, ki je postala pevka. Pevka, ki je postala zvezda. Zvezda, ki je postala ikona. Ikona, ki verjame v moč žensk. Tam na vrhu sveta.

Septembra bo mikavna r & b lepotica Beyoncé praznovala okroglih trideset let.

Od prvih začetkov, ko je bila zgolj razvajenka v vrsti za razkazovanje talentov, je preteklo že veliko vode. Takrat ji ni uspelo, kot se zdi, da je že pravilo za mnoge uspešne glasbenike. Morda zato, ker se moraš, takrat ko padeš, pobrati in se zares predati svojim sanjam. Svojemu talentu.

Beyoncé je verjela, da je glasba njena pot in po uspešni karieri s skupino Destiny's Child nam zdaj predstavlja četrti solo studijski album. Naslovljen je številka 4, ki ji numerologija pripisuje trdo delo, sistematičnost, zanesljivost. Ste vedeli, da so Destiny's Child besedo 'Bootylicious' tako vsadile v srca svetovnega prebivalstva, da so jo dodali v uradni angleški slovar?

Beyoncé je nosilka trendov.

Roberto Cavalli je o njej rekel, da zna uporabiti različne modne sloge in jih vplesti v glasbene videospote in nastope v živo. Zato ima tudi svojo modno linijo House of Dereon in dišavo Heat. Leta 2007 je pomagala lansirati dišavo Emporio Armani Diamonds, dve leti prej pa Hilfiger's True Star Gold.

Beyoncé je vodilna sila sodobne popovske kulture;

na albumu 4 se predaja mešanju zvrsti r & b, rok, disko in pop, navdih pa vzame od vsega, kar jo navduši. »Navdih za album sem našla pri številnih velikih glasbenikih, ki so in so bili,« pravi Beyoncé.

Dvanajst pesmi novega albuma želi pospešiti utrip poletnih dni. Hiter tempo. Vesele note. Pozitivne vibracije. Ob večni Beyoncé so tudi didžej Afrojack, Kanye West, Babyface in celo Old Republic.

Na vrhu sveta, za naš užitek. Že četrtič.

Darjo Hrib, fotografija promocijsko gradivo