Žur z razlogom letos praznuje 10. obletnico

20. 7. 2011

Letošnji jubilejni Žur z razlogom se bo zgodil na zadnjo počitniško soboto, 27. avgusta, že od 16. ure dalje v ljubljanskem parku Tivoli.  Klicu po dobrodelnosti med mladimi se letos pridružuje še sporočilo o pametnem žuranju!

Žur z razlogom ostaja zvest svojemu poslanstvu

Spodbuja solidarnost med mladimi in premaguje ravnodušnost do nasilnih dejanj.

Zvoki z legendarne Ibize v parku Tivoli.

DJ Umek bo na desetem Žuru z razlogom pričaral brezskrbno elektronsko ekstazo, saj bo vrtel poletne zvoke mondenega techna s priljubljene Ibize, kjer bo gostoval letošnje poletje. Najboljši slovenski DJ vseh časov je letos prejel prestižno nagrado komisije Beatport Music Awards kot izvajalec leta.

Ko si glasba in dobrodelnost sežeta v roko

Vsa zbrana sredstva bodo tudi tokrat namenjena društvu Beli obroč Slovenije za opremo prijaznih sob za zaslišanje otrok, ki so bili žrtve kaznivih dejanj. V vseh teh letih je Si.mobil skupaj s partnerji dogodka zbral več kot 172.000 evrov! Od tega je bilo samo na zadnjem, 9. Žuru z razlogom v Mariboru, kjer je mlade zabavala paradna skupina britanskega indie rocka Klaxons, zbranih za več kot 23.000 evrov donacij.

Vstopnina z namenom

Tudi letos bo vstop na Žur z razlogom možen z donacijo v višini 1 evra. Donirate lahko tako, da pošljete SMS s ključno besedo BELIOBROC na 1919, povratno sporočilo SMS pa je vstopnica na Žur z razlogom. Vstopnino z namenom bo možno vplačati tudi na samem prizorišču dogodka. Doniranje je možno tudi preko portala Vodafone live!

Dogajanje v parku Tivoli

se bo začelo že ob 16.00, prvih 1.000 obiskovalcev pa bo na vhodu prejelo darilo – Umekov CD.

Letos prvič – odgovorno žuranje:

ALKOTEST - Ob odhodu z Žura z razlogom se bodo lahko obiskovalci ustavili v DrogArtovem kotičku, kjer bodo lahko z alkotestom preverili, ali so sposobni za vožnjo domov.

BREZPLAČEN TAXI - Z zabave se bodo lahko obiskovalci vrnili varno tudi z After taxijem, a pozor, za to storitev si je treba zagotoviti kupončke še pred začetkom Žura z razlogom.

Fotografije Žiga Intihar