Obraz - september 2008 - Shannan Click

"Manekenstvo je prelepa izkušnja, vendar je pomembno vedeti, da ne bo trajala v nedogled. Tudi najlepše sanje se enkrat končajo."

Obraz - september 2008 - Shannan Click - Foto: Imaxtree

Smo v zakulisju modne revije La Perla. Zdi se, da ste za to blagovno znamko že zaščitni obraz, saj brez vas modne revije preprosto ni . .

Res je, najbrž sem tukaj ena izmed najstarejših manekenk, pa čeprav nisem ravno stara! Pri La Perli so me izbrali že na začetku kariere in od takrat redno sodelujem z njimi. Moram priznati, da sem ljubiteljica njihovega spodnjega perila in pr? t-? -porter mode. Zdi se mi, da je nekaj posebnega, zelo ženstvena, dodelana, elegantna.

V prostem času sem najraje v športnih oblačilih, saj sem že zaradi službe nenehno v petah, vendar mi je La Perlin svet zelo blizu. Zdaj izdelujejo tudi džins, ki je že v moji zasebni garderobi.

Na modnem prizorišču ste že več let, ves čas potujete, sodelovali pa ste v največjih modnih kampanjah. Koliko se je v zadnjih letih svet mode spremenil?

Nekatere stvari se nenehno spreminjajo. Recimo manekenke. Danes imam tukaj le eno dobro prijateljico, druge ne delajo več. Malo je takih, ki uspešno sodelujejo s kreatorji več sezon. Največ deklet dela leto ali dve in potem so pozabljena. Sliši se kruto, a to so pravila modnega sveta, ki so v resnici takšna že od vsega začetka.

Razlika je v tem, da je danes veliko več deklet, torej več izbire. Manekenke so vse mlajše, zato se včasih resnično počutim že 'stara', vendar dokler imam ponudbe, se ne bom umaknila! V svetu mode se je spremenil tudi odnos med kreatorjem in manekenko; danes je vse skupaj veliko bolj površno. Človeški odnosi so resnično slabi, a najbrž je tako povsod.

Imate kaj časa tudi zase?

Če ga nimam, si ga vzamem. Na začetku želiš sprejeti vse ponudbe, agenti te silijo v določeno delo, si obraz in telo, torej si denar, zaslužek. Ko pa si priboriš košček slave in postaneš prepoznaven, lahko rečeš tudi ne. Seveda se bodo določena vrata zaprla, a morda boš bolj zadovoljen in boš mirneje spal.

Kako skrbite za telesno kondicijo?

Pazim na prehrano, veliko telovadim in tečem, vendar ne redno. Ker sem nenehno na letalu, na modnih brveh ali na snemanju, je izredno težko ujeti normalen ritem in biti dosleden. Zdi se mi, da je veliko odvisno tudi od genov; mati in oče sta prav tako suha in visoka. Recimo, da je to dar narave.

Kje se vidite čez nekaj let?

Rada bi dokončala študij in se vrgla v popolnoma drugačne vode. Manekenstvo je prelepa izkušnja, vendar je pomembno vedeti, da ne bo trajala v nedogled. Tudi najlepše sanje se enkrat končajo.

Lorella Flego

Fotografija Imaxtree

ELLE september 2008

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri