Elle gumanski recept: Kakavovi vetrci iz zgolj treh sestavin

Elle ima za vas čudovito sladico. Kakavovi vetrci se kar topijo v ustih. 

Elle gumanski recept: Kakavovi vetrci iz zgolj treh sestavin - Foto: Profimedia

Kakavovi vetrci

Porcija: 16 do 20 kosov

Sestavine

3 beljaki

150 g sladkorja v prahu

2 žlici kakava

ščepec soli

Priprava

Pekač obložite s papirjem za peko. Beljake stepite, da dobite beljakov sneg, na katerem se tvorijo čvrsti vršički. Stepajte dalje in postopoma dodajajte sladkor, nazadnje pa dodajte še ščepec soli. Stepanje pri najvišji hitrosti nadaljujte od sedem do osem minut, da dobite bel in sijajen sneg. Vmes ogrejte pečico na 90 stopinj. Tik prek koncem stepanja vmešajte presejan kakav. Sneg zajemite z žlico in ga polagajte v pekač ali pa ga na pekač nabrizgajte z vrečko za dekoriranje, med kupčki puščajte prostor. Pekač z vetrci za dve do tri ure položite v ogreto pečico. Vetrce pravzaprav sušimo, in ne pečemo, imeti morajo hrustljavo zunanjost in mehko sredico, zato bodite pozorni na čas. Kakavovi vetrci so najboljši ohlajeni.

Elle namig

Beljakov sneg vam bo lepo uspel, če ga boste pripravili iz beljakov, ogretih na sobno temperaturo. Najbolje je, da jajca iz hladilnika vzamete dve uri pred stepanjem.

Pripravili. Tea Poljak in Tadeja Jereb

Foto: Profimedia

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri