9 stvari, ki jih niste vedeli o razstrupljanju

Pomlad je čas, ko se narava prerodi, zakaj ne bi preporoda privoščili tudi svojemu telesu? Spomladansko razstrupljanje ima namreč odlične učinke na celotno telo.

9 stvari, ki jih niste vedeli o razstrupljanju - Foto: Stephen Leonardi / Unsplash

Razstrupljanje bo okrepilo vaš imunski sistem

70 do 80 odstotkov našega imunskega sistema je v prebavilih, zato bo razstrupljanje pripomoglo k izločanju toksinov in vzpostavitvi zdrave črevesne flore. Svoje telo tako okrepimo in obranimo pred infekcijami, ki povzročajo prehlade, alergije in druga bolezenska stanja. Posledično se bo zmanjšal vnos različnih zdravil in antibiotikov, ki dolgoročno škodujejo našemu telesu.

Izboljšalo bo vaš spanec

Če je naše telo preobremenjeno s toksini, bo to zagotovo vplivalo tudi na kakovost spanca. Zbujali se bomo brez razloga ali pa bomo imeli težave že s tem, kako zaspati. Razstrupljeno telo namreč bolje in enakomerno sprošča hormon melatonin, ki pripomore k sladkemu spancu, ki traja vso noč.

Pomaga ublažiti in zmanjšati kronična vnetja

Vnetja so pogost značilni znak kroničnih bolezni, te pa večinoma izhajajo iz naših prebavil. Če želite zmanjšati kronična obolenja, kot so migrene, nečista koža, visoka raven holesterola ali visok krvni pritisk, se začnite razstrupljati - že po nekaj tednih bodo vidne spremembe.

Pripomore k hormonskemu ravnovesju

Razstrupljanje bo med drugim poskrbelo tudi za hormonsko ravnovesje v telesu. Kadar jetra ne delujejo dovolj učinkovito, se v našem telesu ustvarjata hormonska disfunkcija in neravnovesje.

Urejena prebava je ključna

Stroka pravi, da je idealno, da gremo na veliko potrebo vsaj enkrat, če ne večkrat na dan, tako se namreč iz telesa izločajo nepotrebne snovi in toksini. Če je naša prebava slaba in neuravnotežena, se namreč vse to nabira in shranjuje v telesu. Z razstrupljanjem lahko izločite toksine in druge nesnage iz telesa ter poskrbite za uravnoteženo prebavo.

Telo bo bolje absorbiralo hranilne snovi

Čeprav jeste hrano, ki vsebuje veliko vitaminov, mineralov in preostalih hranilnih snovi, to še ne pomeni, da je telo zmožno absorbirati vse, še zlasti če je prenasičeno s toksini in drugim balastom. Za optimalen učinek vseh hranil, ki jih zaužijete, morate telo pred tem razstrupiti.

Imeli boste več energije

Imate obdobja, ko se počutite povsem prazne in brez energije? Z razstrupljevalno kuro boste telo očistili vse nesnage, ki jo imate v telesu, ta vam namreč jemlje energijo, saj telo potrebuje več in več energije, da ohranja ravnovesje v telesu, polnem toksinov.

Zaustavlja proces staranja

Če iščete vrelec mladosti, je redno razstrupljanje telesa (enkrat do dvakrat na leto) pavi čarodej pri ohranjanju lepote. Strokovnjaki namreč pravijo, da kadar naši organi in procesi v telesu delujejo optimalno, naša koža, mišice in druga tkiva ostajajo v boljši formi in se počasneje starajo.

Okrepila se bo vaša presnova

Po vsem, kar ste prebrali, se to sliši že kar logično, saj bo vaš razstrupljeni organizem tiktakal kot navita ura in vas varoval pred boleznimi.

Fotografije: Stephen Leonardi / Unsplash

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri