Bodite hedonistka, ki ji ni vseeno za zdravje

Gurmanstvo je lahko nadvse zdravo ... Uživajte v zdravih okusih.

Bodite hedonistka, ki ji ni vseeno za zdravje

Presno je trend

O presnojedstvu se ne šušlja več, vsi smo že okusili, da to ni dolgočasno nabadanje solatk dan za dnem, temveč pestra, zelo okusna in hranljiva prehrana, s katero lahko celo ozdravimo.

Moč žive hrane

Saša Tasevski je napisala prvo slovensko 'kuharico', po kateri ne kuhamo … Avtorica je s presnojedstvom pozdravila svojega sina, prijatelji so jo prosili najprej za delavnice presnojedstva, nato še za recepte … Pred vami je zdaj odličen priročnik, ki vam bo osvetlil pot v presnojedstvo ter vam ponudil obilo odličnih receptov za vsakdan ali le za popestritev jedilnikov. (www.kreare.si)

Prvi lokal s presno hrano

Sprehod ob morju nadgradite z okusnim presnim obrokom v Fit baru Fresh 4 You v stavbi Terme & Wellness LifeClass Portorož – vaš obrok bo sveže pripravljen, slaščice iz svežega in suhega sadja ter oreščkov in semen pa tako okusne, da bi si po njih oblizali prste še največji sladkosnedi, tudi tisti s celikalijo. (www.fresh4you.si)

Presni katering in delavnice

Gurmama (www.ekoloskicatering.com) za vas vsak dan v tednu pripravlja okusna presna kosila in sladice, Barbarella (www.barbarella.si) pa se je osredotočila predvsem na večje dogodke – obletnice, večerje, poroke, poslovne priložnosti … Obe pa pripravljata tudi delavnice in predavanja o presni prehrani.

Zelena košarica

Če nimate lastnega vrta, vam priporočamo bližnjega kmeta z ekološko hrano (seznam tistih, ki kmetujejo po biodinamičnih načelih, dobite na www.zveza-ajda.si) ali nekoga, ki vam košarico svežih dobrot prinese na dom, kot sta MojaTržnica.si (www.mojatrznica.si), in zeleni zabojček (www.zeleni-zabojcek.si), najširšo ponudbo vseh presnih dobrot, ki jih potrebujete poleg košare svežega sadja in zelenjave, pa dobite na www.planetbio.si.

Na svoj račun

boste na smučanju v znanem avstrijskem smučišču Bad Kleinkircheim prismučali, če se boste po progi Maibrunnen zapeljali do koče iz starega lesa, v kateri je vse, s čimer vam bodo postregli na krožniku, pridelano na njihovi kmetiji. Ob domačih koroških žepkih s suhimi hruškami, cimetom, sladkorjem in rjavim maslom se vam bodo pocedile sline (http://unterwirt-bkk.at).

Petra Arula
fotografija arhiv Imaxtree

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri