Oblačila Weekend Max Mara prvič iz vlaken Newlife™

Izbor pravega materiala je prvi korak do brezhibnega izdelka, zato je Weekend Max Mara razvila poseben projekt, ki je plod predanosti neprestanemu iskanju novih materialov s še boljšimi lastnostmi.

Weekend Max Mara - Foto: promocijsko gradivo

Weekend Max Mara v kolekcijah za leto 2014 prvič predstavlja oblačila, narejena iz inovativnih tehno-funkcionalnih vlaken Newlife™, ki so posebna zaradi postopka izdelave - ta zajema recikliranje in spreminjanje plastenk v polimer, iz katerega nato izdelajo prejo.

Postopek izdelave je zelo napreden, popolnoma sledljiv in v celoti mehanski, vse faze pa so izvedene v Italiji. Ta napredna tehnika omogoča občutno manjšo porabo vode in energetskih virov ter manjše izpuste ogljikovega dioksida. Vse to je zajeto v trendovskem izdelku, ki združuje modo ter odgovornost do okolja in družbe. 

Vlakna Newlife™ so na voljo v različnih debelinah, kar omogoča raznovrstno uporabnost: modna in športna oblačila, spodnje perilo, vrhnja oblačila, kovčki, poslovna oblačila, etikete, trakovi itd. 

Max Mara

Newlife™ sodeluje z mednarodno platformo CLASS (Creativity Lifestyle and Sustainable Synergy), ki podpira in promovira trajnostne izdelke. Newlife™ je leta 2012 prejel nagrado za najboljši reciklirani plastični izdelek združenja EPRO (European Association of Plastics Recycling and Recovery Organizations) in nagrado Premio Impresa Ambiente v kategoriji 'Najboljši izdelek', ki ga izbereta italijansko ministrstvo za okolje in gospodarska zbornica.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri