Chanel Haute Couture, jesen - zima 2009/10

30. 10. 2009

"Če so spomini kot parfum, jih lahko spravimo v stekleničko in ko želimo podoživeti tisti trenutek, enostavno odpremo stekleničko in zopet živimo v tistem času."

Chanelova modna revija visoke mode je polna čipke, bleščic, vezenin, pajkic, vlečk in nenavadnih dodatkov. Legendarni modni oblikovalec Karl Lagerfeld se je tokrat igral z dolžino in proporci.

Klasičen Chanelov ženski kostim, s posodobljeno silhueto, ki vsebuje asimetrične robove, porezane jakne ter visoke ovratnike. Kombinirani s črnimi čipkastimi pajkicami, visokimi petkami ter nenavadnimi klobuki s kristalčki. Pravo nasprotje tradicionalnemu videzu znamenitega kosa ženske garderobe.

Pozabite na navadne rokavice. Pozornost je usmerjena na konice prstov. Rokavice so brez prstov ali pa imamo pokrite le-te.

Prevladujoči črna in bela se srečata z vibrirajočimi barvami. A temne barve ne prevladujejo zgolj na oblačilih, a tudi na očeh. Črno črtalo, medtem ko ustnice ostanejo gole. Konjski rep z različnimi dodatki in dolgi uhani, ki so edini nakit, ki ga nosi dama iz visoke mode.

Letos slavimo parfum Chanel No. 5. To je bilo vidno tudi na reviji, saj so manekenke na prizorišče vstopale skozi prepoznavno stekleničko te opojne substance.

Za finale predstavitve jesenske kolekcije so pustili poročni par. Ko se pojaviš na svoji poroki v Chanelovi poročni obleki, je to trenutek, ki si ga želiš podoživljati. Znova in znova.

Fotografije Imaxtree