ELLE Gurme

Elle ne more mimo dinamičnega kulinaričnega dogajanja pri nas, zato bo letos nagradila tudi kuharskega šefa, ki svoje goste navdušuje s presenetljivimi, nadvse pretanjenimi okusi in s svojim izjemnim ustvarjanjem premika meje v slovenski gastronomiji.

Pokrovitelj kategorije: Lifeclass

Luka Košir

O Luku, šefu kuhinje Gostišča Grič, se govori kot o avantgardnem kuharju, ki ustvarja izvirne krožnike s prav posebno filozofijo.

Luka Košir - Foto: osebni arhiv

Potem ko se je kuhanja učil pri Janezu Bratovžu v JB restavraciji in pomagal Boštjanu Pavliju v Harfi, je od leta 2010 šef restavracije na domačem griču v vasi Šentjošt nad Horjulom, kjer kreira vrhunske jedi s sestavinami iz domačega hleva in z domače njive, iz bližnjega grabna, okoliškega gozda … Luka je zavezan tudi fermentaciji in drugim naravnim načinom shranjevanja živil ter s strastjo razmišlja o vsakem krožniku posebej, ki ga gostu torej ponudi naravnost iz narave. Nanje obvezno dodaja plemenite detajle, kot so sveža zelišča, ki še nadgradijo okus jedi. Okusi, avtentično navdihnjeni s tradicijo, se gradijo na temeljih podeželske kuhinje, a s seboj prinašajo tudi povsem novodobni pridih. Šef Gostišča Grič je absolutno nadarjeni kulinarični ustvarjalec, pred katerim je še dolga in uspešna kuharska pot.

 

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri