Nagradna igra: Izvor (Origine)

22. 11. 2008
Izvor (foto: Fotografija promocijsko gradivo)
Fotografija promocijsko gradivo

Sidi Larbi Cherkaoui, danes eno največjih in najpomembnejših imen sodobnega plesa, prihaja v Ljubljano z najnovejšim koreografskim projektom.

Uveljavil se je s koreografijami za skupino Les Ballets C. de la B. Alaina Platela. V Izvoru na oder postavlja štiri plesalce kot štiri strani neba, ki opredeljujejo tudi globalne kulturne odnose.

Islandski miti, japonska robotika, ameriška poraba in afriška zemlja so štirje elementi, ki jih dopolnjuje peti v podobi lesene lutke. Izvor raziskuje korenine civilizacije in s tem povezane paradigme ter obenem intenzivno, skorajda boleče aktualno in ostro začrta osamljenost bivanja v 21. stoletju, vseprisotnost kulta potrošništva in omejitve, ki vladajo v globalni vasi, za katero se naš planet izdaja.

Vseeno nas ves čas opozarja – s pomočjo giba, vizualnosti in celo kostumov – o kontinuiteti med navidezno oddaljeno preteklostjo in našo lastno mimobežno sedanjostjo. Sidi Larbi Cherkaoui ustvarja tudi za klasične baletne ansamble, med katerimi sta npr. Balet iz Monte Carla in Balet gledališča Grand ThéČtre iz Ženeve.

Premiero bo predstava doživela 30. novembra v Gallusovi dvorani ljubljanskega Cankarjevega doma.

Nagradno

Cankarjev dom podarja eno vstopnico za ogled predstave za 1. decembra ob 20h.

Vse, ki si želite ogledati omenjeno predstavo, pošljite svoje osebne podatke na e-naslov: nagrade_elle@adriamedia.si (s pripisom Nagradna igra: Izvor) vse do ponedeljka 24. novembra, ko bomo izžrebali srečno nagrajenko.

Nagrajenka:

Saša Grujič, Idrija

Fotografija promocijsko gradivo