Elle SOS: Kako se opravičiti s službenega sestanka (brez slabe vesti)?

Kako oditi s službenega sestanka, ne da bi si nakopali težave. 

Lifestyle, 12. 4. 2016
Elle SOS: Kako se opravičiti s službenega sestanka (brez slabe vesti)? - Foto: Profimedia

Splošno znano je, da ni primerno predčasno zapuščati poslovnega sestanka, pa čeprav se vam zelo mudi domov. Drugačna pravila veljajo le za nujne opravke na stranišču, ki so dovoljeni s preprostim 'se opravičujem'. Če morate zaradi pomembnega roka ali telefonskega klica sestanek zapustiti prej, to organizatorju pojasnite že na začetku.

Če boste nenapovedano odšli sredi sestanka, lahko razume, da ste odšli zaradi dolgočasnega sestankovanja, vsekakor pa to ni vljudno. Preden zapustite prostor, imejte vse stvari pripravljene, saj je lahko pospravljanje pisalnega pribora ali računalnika zelo moteče. Če se sestanek zavleče čez predviden čas, vi pa imate druge obveznosti, deset minut pred odhodom na to opozorite organizatorja, nato prostor zapustite s stavkom 'se opravičujem' ali 'smo na zvezi'.

Če morate s sestanka oditi za nekaj minut, ta pa bo verjetno trajal še deset minut, se po končanem sestanku pri kolegih pozanimajte, o čem je tekla beseda zadnjih nekaj zamujenih minut.

Tekst: Tadeja Ogrizek in Tea Poljak

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri