Eva Pavli z novo skladbo OBRNEM STRAN

23. 1. 2024
Eva Pavli z novo skladbo OBRNEM STRAN (foto: Tjaša Barbo)
Tjaša Barbo

Težko bi našli skladbo, ki je v tem trenutku pevki in vsestranski umetnici Evi Pavli bolj pisana na kožo. Čez nekaj dni bo vstopila v zelo pomembno življenjsko vlogo – postala bo mamica. In tik preden obrne izredno pomembno stran v življenju, je ravno dovolj časa še za novo skladbo. 

Eva Pavli bo glasbeno začetek letošnjega leta zaznamovala s plesno skladbo “Obrnem stran”, o kateri je povedala: “Novi singel Obrnem stran je urbana skladba, ki govori o vsakodnevnem soočanju z življenjskimi izzivi. Z leti se naučimo, da se ne spotaknemo več ob vsako oviro, prav tako pa vidimo dragocenost lekcij iz morebitnih padcev. Da smo pesmi odvzeli nekaj sporočilne teže, smo ga z ustvarjalno ekipo zapakirali v nekoliko hitrejše, plesne ritme."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E V A (@evapavli)

Skladbo je Eva ustvarila s producentom in multiinstrumentalistom Martinom Vogrinom, s katerim v družbi bobnarja in tolkalista Žige Petriča sodeluje tudi v koncertni odrski sestavi. Za zaključni zvok singla pa je poskrbel producent Hugo Smeh - Hyu.

Videospot prihaja (kmalu)

“Ker si rada zakompliciram življenje, sem se odločila, da se tokrat preizkusim z animacijo (risanje frame by frame), a me je prehitel čas in bomo na video morali nekoliko počakati. Ker načrtujem 1896 frame-ov (in to je res veliko), bom to vzela kot lekcijo, da kvalitetne stvari potrebujejo čas in včasih ni treba z glavo skozi zid,” je povedala glasbenica.

Naslovno fotografijo skladbe “Obrnem stran” je Eva naredila sama, prav tako bo temu sledila vizualna podoba celotnega prihajajočega albuma. Rdeča nit bo tokrat v smeri estetike 90ih let, ki so zaznamovale Evino otroštvo.

Novi album že konec letošnjega leta

Minulo leto je Eva izkoristila predvsem za ustvarjanje nove glasbe ter snemanje prve dolgometražne plošče z naslovom 8624, ki jo bo predstavila konec leta. Album nastaja v tandemu s producentom Hugom Smehom (Hyu), s katerim sta si tokrat dovolila še nekoliko bolj mladosten in drzen pristop k ustvarjanju. Na albumu bodo odtis pustili še Majlo 27, Erik Marenče, Tin Božič in n3_bi (aka CPTL Crew).

Na kratko o Evi Pavli in njenem ustvarjanju

Tjaša Barbo

Glasba Eve Pavli nas popelje v intimne zvočne svetove, ki jih umetnica riše s svojim nežnim vokalom in izpovednimi besedili. Njeno ustvarjalno vodilo in tudi prepoznavni znak je, da ne poskuša posegati po referenčnih vzorih, vendar skuša slediti sami sebi in svojim notranjim vzgibom.

Eva Pavli predstavlja svež veter v slovenskem glasbenem prostoru. Lahko bi rekli, da je celostna umetnica, saj je končala dve akademiji, Glasbeno - smer klasično solopetje in Likovno - smer slikarstvo. Prvič se je širši publiki predstavila z avtorsko skladbo, ki je nastala za Evropsko prvenstvo v odbojki 2019, s katero je nastopila tudi v veliki dvorani Bercy v Parizu.

Uveljavlja se kot kvalitetna izvajalka alternativne pop glasbe in kot svojevrstna umetnica, ki rada preklaplja med različnimi mediji. Njena posebnost je, da je sama aktivna na več področjih - piše glasbo in besedila, kot slikarka se loteva svoje vizualne podobe, prav tako pa poseže po video vizualizacijah, ki dopolnjujejo njen performans.

Njen zadnji projekt Sreči, je Eva Pavli predstavila v ljubljanski Cukrarni. S koncertom je predstavila novi EP, kratki igrani film, za katerega je napisala scenarij, pripravila slikarsko razstavo s svojimi slikami in v sodelovanju z mlado pesnico Zalo Nežo Zajc predstavila tudi pesniško zbirko z ilustracijami. Lani je izdala dva singla, trenutno pa pripravlja novo ploščo desetih skladb, v sodelovanju s producentom Hugom Smehom, koproducentom Martinom Vogrinom ter drugimi glasbenimi ustvarjalci. 

Skladbi lahko prisluhnete spodaj:

Fotografije: Tjaša Barbo

Preberite še: V Ljubljani si lahko od danes naprej ekskluzivno ogledate originalna dela skrivnostnega umetnika Banksya!

Priporočamo tudi: Včasih se splača staviti na klasiko: Anne Hathaway osupnila v obleki v slogu starega Hollywooda